O prajitura de sezon cu cirese, asa cum o face mama mea ..noua ne place tare mult.
Ciresele spalate si curatate de samburi ..nu e o anumita cantitate de cirese,dar eu dupa ce le-am curatat am avut 900 g.... am presarat 4linguri cu zahar peste ele ,am amestecat si le-am lasat deoparte.
Intr-o tava se pun 125 g margarina sau unt,se topeste putin si se intinde pe fundul tavii.
Peste margarina se presara faramituri de paine ,adica miez de paine rupt bucatele mici,eu am pus miezul de la 4 felii si am intins in toata tava,apoi am presarat 3 linguri cu zahar peste el.
Intr-o tava se pun 125 g margarina sau unt,se topeste putin si se intinde pe fundul tavii.
Peste margarina se presara faramituri de paine ,adica miez de paine rupt bucatele mici,eu am pus miezul de la 4 felii si am intins in toata tava,apoi am presarat 3 linguri cu zahar peste el.
Peste acest miez de paine( in loc de paine se pot pune biscuiti zdrobiti)se pun ciresele...
Ouale se separa ,albusul cu apa se bat spuma tare ,se pune zaharul pe rand si vanilia batand bine cu mixerul , galbenusele si la urma faina pe care o amestecam cu lingura de lemn usor de jos in sus pana se incorporeaza toata.Se pune in tava peste cirese si se da la cuptor 40-45 min.pana se coace blatul.
6 comentarii:
Interesanta reteta! ;)
...delicios.........prajiturica :)
ce bine arata prajiturica ta .imi place mult . ce pofta mi-ai facut.
imi place reteta asta, blatul de jos e tare interesant! :D
MINUNATAAAA
hhhmmm, cat de bine arata, a iesit perfect si cred ca are un gust dmeential de delicios si apetisant, numaicand ma uit la poza si deja mi se face pofta :D
Trimiteți un comentariu