5 ianuarie 2010

Tortul de revelion

Pentru tortul de revelion am ales o crema cu iaurt si un mousse de ciocolata ,am vrut sa fie un tort racoros ,cu gust dulce acrisor.
....si daca tot am avut albusuri la frigider ,am zis sa fac un blat cu ele pentru tortul asta ,am pus acolo ce am crezut eu de cuviinta si a iesit un blat foarte bun care nici nu a trebuit insiropat deloc:
-5 albuse,100g zahar,1lg(lingura)ulei,1lg cacao,2lg faina ,30 g stafide,50 g ciocolata taiata bucatele,30g nuci macinate ,1 praf de copt.

Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul cate putin batand in continuare ,uleiul...apoi cu lingura amestecam faina ,cacao si praful de copt si pe urma stafidele ,ciocolata si nuca.

Se da la cuptor cam 30 minute...se face o proba cu scobitoarea ,daca iese curata inseamna ca e gata.Am folosit o forma pentru copt cu diam de 22.
Blatul taiat in doua foi.

Crema cu iaurt:
400 g iaurt de piersici,50 g zahar pudra,250ml frisca,15 g gelatina hidratata in 3 -4 lg de suc din compot de piersici.
1compot mare de piersici.
Iaurtul se amesteca cu zaharul pudra ,frisca batuta tare amestecata cu iaurtul si apoi cu gelatina hidratata.

In forma in care am copt blatul am pus o foaie de blat...si aici am uitat de poze....am pus peste foaia de blat piersici din compot,stiti ca piersicile sunt taiate jumatati in compot ,eu am taiat fiecare piersica in doua pe diagonala ..peste piersici am pus crema de iaurt si am lasat sa se intareasca putin ,apoi cu o lingurita am facut gauri in crema ...asa din loc in loc ,ca sa intre cea de ciocolata prin ea.



Mousse de ciocolata:
300ml frisca,2 oua ,100 g zahar pudra,10 g gelatina hidratata in 3 lg apa,150 g ciocolata.
Frica se bate ,galbenusele se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar ,albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar si se amesteca impreuna .
Ciocolata se topeste ,se amesteca in crema si se pune si gelatina hidratata.


Peste crema de iaurt am pus jumatate din mousse ,am apasat cu lingura sa intre crema in gauri ,am pus apoi restul de piersici,cealalta jumatate de mousse si apoi foaia de blat.
Am acoperit cu folie si am lasat la rece pana a doua zi cand am intors tortul pe platou.


La inceput am vrut sa-l imbrac in pasta de zahar ,dar pe urma am zis ca e prea dulce pasta si am renuntat ,am imbracat marginea tortului intr-un strat de frisca ,am pus deasupra o glazura de ciocolata din 150g ciocolata topita cu 70 ml frisca si o lingurita de miere si am lasat sa curga peste tort cum a vrut ,apoi din frisca i-am pus o bordura in partea de jos ...cu dosul unei lingurite .

Am luat cate putina frisca pe dosul linguritei si am pus gramajoare una langa alta ....asa mi-a venit mie pe moment ,am vrut sa para ceva pufos ,de iarna si mi-a placut pana la urma.


Deasupra i-am pus ornamentul ceas, ca semnificatie a trecerii in urmatorul an.




...aici dupa ce l-am taiat,


...si o feliuta mai de-aproape.


13 comentarii:

dianalaura spunea...

Mama lissa ce bun trebuie sa fi fost...imi ploua in gura si am inceput dieta...De aspect nu mai zic nimic, intotdeauna faci lucruri extraordinare!

Daniela spunea...

M-am tot uitat la poza si nu indrazneam sa intru sa te felicit, pentru ca eram sigura ca iar e un tort de nota 10 si voi saliva aici, fara sa-mi satisfac poftele... yamiii...
La multi ani si-un an nou plin de satisfactii, bucurii, sanatate si multa, multa iubire, alaturi de cei dragi ! Iar pentru noi, imi doresc sa faci multe torturi, ca sa ne incinti, macar privirea, daca nu putem gusta de-adevaratelea... Pupici !

yafa spunea...

Super tortuletul,La multi ani cu sanatate si multe bucurii!

Lissa's Cakes spunea...

Diana ,multumesc !A fost chiar bun ,un gust dulce -acrisor .....cu dieta... va trebui sa incep si eu,te pup!

Lissa's Cakes spunea...

Daniela ,esti o draguta!
Multumesc si un an nou fericit iti doresc si eu tie !

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Yafa!La multi ani !

Cami spunea...

Ui, ui, ui...Asta da tort ! Foarte frumos decorat ! De gust nu pot spune, numai daca imi dai o felie sa gust ! Ok anul asta s-a dus, dar la anul...O zi buna! Cami

Lissa's Cakes spunea...

Cami,cu placere te-as fi servit si cu siguranta ti-as fi cerut o feliuta din al tau cu cafea...
Te pup!

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Lissa,

ca de obicei , minunat Tort. Compliment

Salutäri Jacob

LauraAdamache spunea...

Lissa scumpa o minune de tort ai facut de Revelion!!! Dar din partea ta sa stii ca nici nu ma asteptam la altceva!! Esti o profesionista si sa stii ca te admir extrem de mult pentru talentul si dragostea care emana din toate preparatele tale!!
Iti doresc un 2010 plin de realizari, sanatate si multa fericire si la cat mai multe torturi minunate care ne incanta pe toti!!
Felicitari draga mea!!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc,Jacob!
Bine ai revenit din vacanta!

Lissa's Cakes spunea...

Laura scumpa ,esti o draguta ,multumesc mult!

naty spunea...

Liliana am facut si eu acest tort a fost un real succes , este de-a dreptul o nebunie de tort.