3 ianuarie 2009

Torturi diferite 3






























164 de comentarii:

Ioana spunea...

Incerc sa ma hotarasc care imi place mai mult...cred ca tortul cu albinutele e castigator...azi sunt si eu o albinuta dar nu stau la soare ci fac curatenie prin casa. :))

Doamne ce bineeeee arata torturile astea....eu nu cred ca le-as putea manca de mila ca le stric modelul! :))

Pupici

Anonim spunea...

Ioana ce draguta esti!...ha ,ha ,albinutele si mie mi-au placut ca au iesit tare dragalase...te pup si spor la treaba..

Anonim spunea...

nici eu nu ma pot decide...la asa minunatii de,nici nu-i de vorbit...totusi,primul,cred ca m-a cucerit:))...miiiiiiiiiiii de felicitari gospodinei!!!esti un geniu,,,pupici:)..maria(london)

Anonim spunea...

Multumesc mult Maria pentru aprecieri!
Multumesc de vizita si te mai astept,o zi buna!

marinaemy spunea...

Buna Lissa
vrei sa-mi spui si mie reteta de la blatul acelain doua culori de la tortul castel .Am o rugaminte daca vrei sa scri reteta sa-imi dai un mail pentru ca nu cred ca mai stiu sa intru aici sa o gasesc.Tot ce am vazut facut de tine este super.poate arati si tu cu detalii cum faci tortul printesa.,PUPICI Multumesc

Anonim spunea...

Buna Marinaemy,blatul e in retete dulci ,aici
http://torturilelissei.blogspot.com/2008/11/blat-de-tort.html
Am impartit compozitia ,in jumate am pus cacao si cu poschul am tras linii in tava.
O sa pun poze sigur la tort papusa ,dar deocamdata nu am ....doar cand va trebui sa fac unei fetite.O zi buna si te pup!

Anonim spunea...

Marinaemy ,nu vrea nicicum sa mearga linkul,dar cauta in retete dulci...

marinaemy spunea...

Lissa multumesc pentru raspuns.
Am facut o pasta de lapte praf si mi-a iesit si m-am apucat de treaba,am facut catva trandafiri si acum am inceput sa fac catelul ........sa vedem ce iese.As vrea sa fac o caleasca cu o printesa trasa de un melc(am vazut o poza intr-o revista de fetite)sper sa reusesc ,o sa fac mai intai un sablon ca e fff buna ideia .PUPICI

Anonim spunea...

Marinaemy ,sigur o sa-ti iasa si catelul ca nu e greu de facut.Ideea cu caleasca trasa de melc e minunata si sper sa reusesti si e bine ca faci sablon ,mie mi se pare ca e mult mai usor sa decupez asa ,vad de la inceput cam ce vreau si e mai bine.
Sper ca in curand sa vad si poze,spor la treaba si te pup!

geostefan spunea...

Doamne cat poti fi de talentata!!!

Lissa spunea...

Multumesc Geostefan!

Unknown spunea...

Buna Lissa

Iti multumesc pentru urari ... abia acum am vazut ( spre rusinea mea). Iti multumesc si pentru premiu dar nu am idee cum sa il iau si sa il pun pe blog. Am si eu o intrebare... cu ce fel de pasta imbraci tu torturile... si cat de groasa o lasi? Ca eu am imbracat in martipan si s-a lasat... de parca a curs.... si am facut si pasta de zahar dar am avut aceeasi problema... si nu stiu de ce!
Multumesc inca odata!

Lissa spunea...

Cosmyna draga ,premiul doar il copiezi si-l pui la tine
Torturile le imbrac mai mult in pasta de zahar ,ung tortul intr-un strat subtire de unt si apoi pun pasta ..sa fie cam de 3-4 mm ,daca e mai subtire se poate rupe cand mai tragi de ea sa o asezi sau se vad poate unele denivelari.Odata ce-i pusa peste tort ,dai usor cu palma peste ea ca sa se lipeasca de tort si nu mai curge ,eu nu am patit.Imbrac si cu pasta de lapte praf(e putin mai greu) dar nu am avut probleme sa curga.

Unknown spunea...

Multumesc mult pentru sfaturi..
Paste fericit! Plin de impliniri si de iubire alaturi de cei dragi!

Lissa spunea...

Cosmyna draga ,multumesc si la fel iti doresc si eu,un PASTE FERICIT si multa sanatate!

Adina spunea...

Lissa ai niste torturi de pus la revista! Esti foarte talentata si meriti muuuuulte felicitari! Cand privesc torturile tale, tot imi vine o intrebare pe buze: dupa ce-ai asamblat tortul, ornat, cum il muti pe alt suport?

Lissa spunea...

Adina bine-ai venit pe la mine ,ma bucur ,ca uite asa am dat si eu peste blogul tau si o sa te mai vizitez!
Multumesc frumos pentru felicitari!
Tortul il ornez direct pe suportul pe care ramane,nu risc sa-l mut pt ca s-ar putea sa se crape,daca trebuie sa-l pun etajat si trebuie neaparat mutat,atunci pun sub el un carton gros imbracat in folie si-l mut asa cu totul.

Anonim spunea...

Buna Lissa sunt super toate realizarile tale.As avea o noua intrebare la tortul cu trandafiri mov si floricele albe pt aranjament ce fel de sarmulita ai folosit.Eu aici nu am gasit panglica speciala pt imbracarea sarmulitei in schimb am gasit sarmulita verde in doua grosimi.As fii tare incantata daca poti sa imi dai mai multe detalii.Pt 27 iunie am de facut mai multe aranjamente pt tortul de nunta al nepoatei mele .tortul v-a fi facut de cei de la restaurant noua ne accepta doar ornamentele iar dorinta miresei este sa fie trandafiri mov.Iti multumesc anticipat pt sfaturile tale care imi sunt de un real folos.Te pup si iti doresc la cat mai multe realizari dulci.

Lissa spunea...

Buna...am cumparat sarmulita verde si alba pentru flori de pe pe site-ul ''lumea basmelor''si e subtire ,doar o marime avea ...am gasit si banda tot la ei pe site.. si la trandafiri sau la alte flori mai mari carora le-am pus coada, am imbracat sarmulita in banda ca era cam subtire.
Pentru floricele mici las sarmulita asa si doar cand le unesc in buchetel folosesc banda.

victoria spunea...

buna aveti maini de AUR trebuie sa ai talentttt sa iasa asa ceva ,sunt tare frumooase,cat timp va ia sa face-ti un tort?As dori sa stiu si eu reteta cu ,care sunt imbracate torturile.Fiica mea este nascta in 3 oct.si as dori sa-i fac un tort imbracat in (pandispan)sau nu stiu cum i spune la compzitie va rog sa-mi trimiteti reteta si multa sanatate si succes in meseria pa care o aveti.

Lissa's Cakes spunea...

Victoria ,bine-ai venit pe la mine si multumesc frumos pentru complimente!
Torturile sunt imbracate in pasta de zahar si am reteta pusa cum o fac la ''ornamente''.
Succes si poti sa ma intrebi daca intampini probleme ....un lucru important la pasta ..sa nu o faci tare de la inceput daca o faci si o lasi de pe o zi pe alta ,ca ea oricum se intareste,o poti folosi si atunci imediat dupa ce o pregatesti.

Anonim spunea...

foare frumoase toate torturile tale sunt superbe mii de felicitari pt tot ce faci!!!poate cand ai timp ne sui si noua cum ai facut ultimul tort e supeer adica care e primul pus cel cu cioco sau cu ce e el...oricum sunt obsedata de blogul tau te puup

Lissa spunea...

Multumesc frumos!
Tortul de ciocolata e usor de facut,deasupra e glazura de ciocolata si marginea se face asa:se taie o foaie din hartie de copt la diametrul tortului si inaltimea cat se vrea ,putin mai inalt ca si tortul ,am desenat partea de sus asa ondulata cu un creion, se poate face si alt model ,am topit ciocolata si am intins exact cat e modelul desenat ,apoi cand a inceput sa se inchege ciocolata ,am pus hartia in jurul tortului cu ciocolata pe tort ,se lasa cateva minute la rece si apoi se dezlipeste hartia.Se mai aranjeaza pe ici colo ,fiecare cum vrea si gata .

Anonim spunea...

merci mult draga!!!dar tortul inainte nu il glazurez sau sa l ung cu un strat de unt?mutumesc mult!!!

Lissa spunea...

Buna!
...nu este nevoie ,tortul trebuie doar indreptat bine pe margine .

ralus spunea...

ce vad aici sunt opere de arta!

Dani spunea...

Foarte frumoase torturi. Te rog sa-mi spui cum se fac bradutii.Vreau sa fac si eu de craciun un tort cu peisaj de iarna.
Craciun fericit!

Lissa's Cakes spunea...

Dani,din pasta faci un con cam de 4-5 cm ,apoi cu o forfecuta incepi si crestezi incepand de la varf,pe cum cobori cu randul ,crestezi intre cele de dinainte...si tot asa pana jos.Este un filmulet ...am sa-l caut imediat si pun linkul aici ,o sa-ti fie mai de ajutor daca vezi.

Lissa's Cakes spunea...

Am gasit ,uite Dani
http://www.youtube.com/watch?v=lDvpQn3fUcg&feature=related

daca nu se deschide ,scrie tu pe youtube asa -How to make a Christmas Tree si vizionezi filmuletul,succes!

Unknown spunea...

Buna Lissa
De foarte mult timp iti admir operele tale de arta...felicitari pt tot ceea ce ai realizat si vei realiza de acum inainte.
Acum as avea o intrebare ...Cum ai ornat torturile doi si cinci...cum faci modelul ala ce este pe deasupra?
Multa sanatate si noroc in tot ceea ce faci

Lissa's Cakes spunea...

Buna Dolores!Multumesc frumos pentru felicitari!
Modelul de danteluta de pe tort se numeste cornelli lace,cu spritul cu un varf cat mai subtire se fac miscari scurte intr-o parte si-n alta,ar fi bine sa nu se intersecteze si sa nu se suprapuna ca sa iasa frumoasa tesatura,se poate face si din crema si din frisca.

Anonim spunea...

Bunä. Torturile tale mi-au luat respiratia!! Sunt foarte frumoase si as vrea sä incerc si eu dar nu prea am curaj. Am incercat sä fac pasta din lapte si nu m-ia iesit deloc. As putea sä fac trandafirii si din pasta de zahär? Mama mea are pe 15 februarie ziua de nastere si as vrea sä-i fac o surprizä.

Lissa's Cakes spunea...

Buna!
Poti face trandafiri din pasta de zahar,iasa foarte bine doar ca nu au luciul acela ca si cei din pasta de lapte praf,eu fac si trandafiri si ornamnte din pasta de zahar si sunt foarte multumita doar ca....daca vin pusi pe frisca ar trebui pusi chiar cu 1/2ora inainte de servire ,altfel se cam inmoaie.

Anonim spunea...

minunate toate torturile superbe nici nu am cuvinte sa ma exprim cat sunt de frumoase!daca te rog sa mi spui cum ai facut florile de floarea soarelui.multumesc pt toate sfaturile tale imi sunt de mare ajutor.esti minunata!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos!
La ornamente e pus cum am facut gerbera,exact cu acelasi decupator pentru petala am facut si la fel in stilul ala, doar ca am latit un pic petala mai mult,pasta am colorat-o de la inceput galbena si mijlocul e o bucatica de pasta mai mare care am presat-o pe o sita de ceai ca sa ramana forme,apoi am intepat-o un pic pe margine si am colorat-o maro.
Daca am timp maine ,o sa fac o floare si am sa o postez ,daca vrei sa incerci sa o faci mai repede,nu e greu ,pozele de la gerbera te ajuta .

savy spunea...

multumesc foarte frumos!esti minunata!

leonida spunea...

buna
leonida sunt si iar te deranjez dar nu ma pot abtine sa nu te felicit din nou.m-am uitat pe multe bloguri de dulciuri dar tu esti in fruntea tuturor ,esti nr.1(preferata mea)zi de zi ma minunez de ce-ti iese din maini si meriti numai cuvinte de lauda.Domnul Isus sa ti dea multa sanatate si multe binecuvantari alaturi de fam.ta.am si o intrebare daca nu te superi.cand se foloseste buttercream la ornat , intre blaturi ce crema putem folosi?am tot vazut pe youtube dar nu stiu in mijloc ce crema pun
mersi

Lissa's Cakes spunea...

Vai Leonida ce draguta esti ..multumesc mult de tot.
Nu am lucrat cu buttercream pentru ornat,creme se pot folosi si pe baza de unt si cu frisca..eu am ceva creme puse la ..retete dulci sau poate te uiti la prajituri ca se se potrivesc pentru torturi.

Anonim spunea...

buna:) am si eu o intrebare...doresc sa i fac sotului un tort surpriza, zic surpriza pt ca nu obisnuiesc sa fac torturi, nu am indemanarea necesara...si cum se apropie ziua lui de nastere as vrea sa pregatesc un tortulet cu capsuni(preferatele lui), frisca si crema de budinca...insa nu stiu daca merge combinatia asta...as vrea totusi sa i pice bine surpriza mea...daca aveti sugestii "simple" va sunt tare recunoscatoare....Si Lissa, torturile tale arata superb, ma gandesc, ca gustul e pe masura...intradevar:Nici un lucru important nu a fost vreodata realizat fara pasiune:)

Lissa's Cakes spunea...

Buna,scuze ca raspund asa tarziu ,dar am lipsit o saptamana.
Combinatia de budinca ,frisca si capsuni merge foarte bine.Eu as face crema din budinca de capsuni,rece se amesteca cu frisca sa fie tzeapana ,apoi pui bucati de capsuni prin ea.Poti pune o crema asa,una cu frisca si imbraci tortul in frisca si ornezi cu capsuni ,o sa iasa delicios.

Elena Liliana Safta spunea...

Doamne Lily ce tort,cat rafinament , sublim , ca de altfel tot ceea ce iese din manutele tale ... cineva a scris la tine pe blog la un moment dat ca ai avea cu tine mereu un inger de creezi asemenea minunatii ...insa eu cred ca TU esti UN INGER , un inger trimis de Dumnezeu aici pt noi, pt a ne invata, bucura si a ne incanta, atat ochii , pailele gustative cat si simtul artistic. Te pup cu drag si iti multumesc din inima pt tot ceea ce invat de la tine si pentru generozitatea cu care explici fiecare reteta . Cu recunostinta , respect si mult mult drag de la toata familia.

Lissa's Cakes spunea...

Lili ce frumos imi scri tu mie ..va pup si eu cu mult drag!

Bianca spunea...

Doamne ce minunatii ai realizat tu aici!!! Pana acum nu am avut pasiunea torturilor si nu eram asa atenta la detalii dar acum au inceput sa imi placa si le fac mai cu drag.
Esti senzationala!!!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Bianca.
Te cred ca-ti place si o sa -ti placa tot mai mult sa faci de fiecare data ceva nou...si detaliile sunt foarte importante,te pup!

Cella spunea...

Nu stiu cum reusiti sa va iasa atat de frumoase torturile!!! De fiecare data cand intru pe blog ma minunez... Superbe!!!

Luminitanaty spunea...

Lissa sunt minunate toate torturile esti o adevarata maestra sicere FELICITARI in tor ceea ce faci....

Lissa's Cakes spunea...

Cella ,multumesc frumos.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Naty draga.

Anonim spunea...

Buna Lissa , ma numesc Ramona si acuma am descoperit torturile tale si tot ma minunez cred ca de o ora ma tot uit la ele , superbe. Eu stau in Spania si aici in orasul nostru nu avem asa torturi frumoase. Felicitari! As vrea sa iti pun o intrebare daca ai timp sa imi raspunzi: eu am facut un tort si l-am imbracat in frisca alba si l-am ornat cu puncte si pupi din frisca rosie , si frisca alba a inceput sa se coloreze in jurul pupilor cu rosu si arata groaznic s-a transferat culoare, de ce oare? Ajutor! Multumesc. Te pup.

Daniela spunea...

Buna seara,
Si mie imi place foarte mult blogul dvs., aveti maini de aur. Parca i-ar parea rau sa taia semenea torturi. Felicitari!
Am si eu o intrebare: unde gasesc reteta pentru al 2 lea tort, cel cu gentuta neagra si cu lant auriu.
Va doresc numai bine si spor la treaba !

Lissa's Cakes spunea...

Buna Ramona si bine ai venit pe la mine.Multumesc pentru felicitari.
Frisca de obicei e mai sensibila....daca folosesti colorant lichid si nici frisca nu e batuta bine,se intampla sa se intinda culoarea.
Eu folosesc frisca vegetala aici si colorant gel,nu am avut probleme...poate aveti altfel de frisca acolo.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Daniela ,multumesc frumos de felicitari.
Tortul cu gentuta are blat cu cacao si crema ganache de ciocolata.Atat blatul cat si crema sunt puse pas cu pas la ...alte retete dulci.

Elena Liliana Safta spunea...

Doamne Lily ...ce tort frumos ...inca o bijuterie ...o minunatie ca nici nu stiu cum sa mai scriu ...Minunat. Felicitari pt tot ceea ce creezi , e adevarata arta.Te pup cu drag.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Lili draga mea,te pup si eu.

diana spunea...

Doar tu poti face asemenea minunatii. Te pup, Diana

Liliana Prodan spunea...

Buna Lisa, sunt o mare admiratoare a ta in materie de prajituri. Esti o sursa nesfarsita de inspiratie pentru mine, si doresc sa te felicit pentru acest blog.

Cu stima,

Liliana Prodan

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Diana ,te pup si eu.

Lissa's Cakes spunea...

Bine-ai venit pe la mine Liliana si multumesc tare mult pentru felicitari.

Petite Foury spunea...

Lili, faci niste torturi de o finete si un rafinament de...n-am cuvinte sa descriu. Te pup cu mare drag si iti doresc foarte multa sanatate si energie ca sa poti face in continuare numai minunatii!

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc draga mea,multumesc pentru complimente ,te pup si eu cu drag.

Petite Foury spunea...

Lili, te asteapta pe blogul meu cateva premii, pe care ti le daruiesc cu mare drag! Ai maini de aur si le meriti inzecit! O seara minunata!

retete- ina spunea...

wow,super,am mult de invatat de la tine

Anonim spunea...

buna,sunt noua pe blogul dvs.dar de cand l-am descoperit,nu incetez sa ma minunez,aveti maini de aur,am citit toate retele si am incercat sa fac trandafiri si mi-au iesit asa ca de prima data,va felicit din inima pentru tot ce faceti sunteti o maestra .As avea si eu o intrebare cum l-ati facut pe ben 10 ca fiul meu e inebunit dupa el si pe 18 nov. e ziua lui .Va multumesc

Edith spunea...

Superbe, Lissa! Felicitari, esti o artista!
Preferatul meu e cel dretunghiular cu funda si buline :)

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos.
In ultimele comentarii de la torturi pentru copii 2,am spus cum fac placutele de pe tort.

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Edith,te pup.

bbenyci spunea...

Lissa draga as dori sa iti spun ca am ramas foarte surprinsa de ce torturi deosebite faci si aici, caut un tort pentru o anivesrae de nunta si imi place in mod deosebit cel cu inimioara tras in pasta alba de zahar si un buchetel de flori deasupra e foarte finut. Am o curiozitate cu ce material faci modele peste pasta de zahar? e cumva crema de unt sau este royal icing? multumesc frumos.

bbenyci spunea...

Iti multumesc frumos pentru comment si chiar ma bucur ca iti place tortuletul. Am intampinat o mica problema nu am stiut dupa ce am glazurat tortul cu ce sa il iau de pe gratar ca nu am cake lifter, tu cum procedezi? As dori sa te intreb inca ceva cu ce material ornezei peste pasta de zahar? e cumva butter cream sau royal icing? multumesc din nou. Tortul inima cu buchetelul cu mac imi place foarte mult si as incerca si eu pentru o aniversare. Esti un izvor de inspiratie. Imi permiti sa fac trimitere la retetele tale tale pe blogul meu? astept un raspuns. te pup si spor la tortalit.

Lissa's Cakes spunea...

bbenyci ,peste pasta de zahar scriu cu royal.
Eu cand glazurez un tort cu ciocolata,intorc tortul pe un carton invelit in folie si taiat exact la dim.tortului,apoi pot sa-l mut foarte usor pe gratar si sa-l glazurez si de pe gratar pe platou, bag un cutit lung sau o paleta sub el si e foarte usor asa.
Sigur ca poti face trimitere la retete,multumesc de aprecieri ,pupici.

Anonim spunea...

Buna Lissa,desii te urmaresc de mult timp pe blog inca pana acum nu am scris niciun comentariu, oricum te felicit pentru acest superb blog, dar in special pentru tot ceea ce iese din mainile tale binecuvantate,,maini de aur".
Am si eu o intrebare:Daca faci torturi pentru nunta la comanda si daca de ex. eu sunt dintr-un alt oras (Baia Mare Maramures) se poate face? M-ar interesa daca faci si asa.
Inca odata felicitari si sa ai parte de Sarbatori frumoase si un AN NOU FERICIT , Multa Sanatate.
Felicia

Lissa's Cakes spunea...

Buna Felicia,torturi de nunta nu am facut decat asa pt prieteni..chiar daca as face, in Baia Mare nu as avea cum sa trimit,e fooarte departe.
Multumesc mult pentru urari si la fel si din partea mea,Sarbatori Fericite si multa sanatate.

Cristina spunea...

Doamne ce frumuseti! Arta pura.

Anonim spunea...

Buna Lissa,

esti o adevarata maestra, urmaresc cu mare interes blogul tau, esti un model pentru mine. Datorita blogului tau am descoperit placerea de a orna torturi si iti multumesc pentru asta. Am tot citit comentariile tale si raspunsurile la intrebarile fanilor, si am vazut ca atunci cand scri pe fondant folosesti alcool. Imi poti spune ce fel de alcool? Am icercat si eu dar....dezastru. Nu inteleg de ce, am incercat la mai multe torturi si culoarea se imprastie pe pasta de zahar. Daca fac culoarea mai concentrata (folosesc mai mult colorant gel) nu se usuca si ramane asa...ud. Si e tare urat. Nu inteleg unde gresesc. Te rog mult, ajuta-ma.

Iti multumesc frumos si te apreciez foarte mult.

Lissa's Cakes spunea...

Buna,multumesc mult de aprecieri.
Alcool am folosit o perioada ouzo,apoi de la unguri o esenta numita mandula,acum ca mi s-a terminat folosesc votka...nu conteaza ce e..pe suprafata mare nu colorez pt ca se usuca mai greu,nici intr-un caz nu trebuie pus la frigider dupa ce colorezi tortul sau bucata de pasta pt ca ramane umeda.
Culoarea s-a imprastiat poate pt ca nu a fost uscata pasta sau a avut urme de zahar pudra.

Anonim spunea...

iti multumesc frumos pentru ponturile date, voi avea mare grija sa aplic ceea ce mi-ai spus.
Te apreciez foarte mult ma bucur ca ti-am descoperit blogul.
Cu mult drag,
Anca

Anonim spunea...

Lissa, te rog sa ma scuzi dar mai am o intrebare. Dupa ce pictezi pe fondant si se usuca culoarea, mai bagi tortul in frigider?
Ma gandeam sa fac un tort carte si dupa ce scriu (pictez) si se usuca colorantul gel, mai pot baga tortul in frigider sau se strica scrisul?

Multumesac frumos,
Anca

Lissa's Cakes spunea...

Anca nu se strica scrisul poti sa-l pui in frigider,eu doar cand colorez portiuni mari sau chiar intreg tortul daca e nevoie ,atunci evit sa-l mai pun la rece pentru ca se umezeste culoarea si nu se mai usuca repede.

Anonim spunea...

Lissa,

te rog sa ma crezi ca iti port un deosebit respect. Te-am votat deja pe gustos.ro.
Esti minunata, felicitari
Esti sursa mea de inspiratie.

Cu mare drag,
Anca

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos,Anca!!!Te pup.

Anonim spunea...

Iti urmaresc blogul de aproximativ 4 luni si am devenit o mare fana a ta. Am inceput sa ornez si eu torturile cu pasta de zahar iar unele dintre ele chiar mi-au iesit dragute. Am insa o mare problema cu care te rog sa ma ajuti. Tu cum intinzi pasta colorata pentru a imbraca un tort fara sa ramana urme de zahar pudra? Am incercat sa ung cu margarina, cu ulei, cu apa, etc, dar toate astea inmoaie pasta si o lipesc de masa. Trebuie sa fac un tort cu mov pt sambata si mi-ar fi de mare ajutor un raspuns de la tine. Multumesc

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos de vizite,presar doar pe masa de lucru zahar pudra cand intind pasta...evit sa presar si deasupra pastei,dar daca totusi se lipeste doar stergi putin cu zahar pudra suprafata pastei nu presari zahar mult, daca cumva raman urme de zahar dau cu o pensula.Apa sau ulei inmoaie pasta si nu o mai poti intinde.

Tatiana spunea...

Buna Lissa,

te urmaresc de mult timp pe blog si recunosc ca am furat cateva retete si trucuri de la tine. Pana acum nu ti-am scris nici un comentariu, dar vreau sa te felicit, ai niste maini de aur, din care ies adevarate opere de arta.
As vrea sa te intreb cum ai facut tortul casa si ce blat si creme ai folosit, pentru ca vreau sa-i fac o surpriza prietenei mele care s-a mutat in casa noua; iar tortul tau ma inspirat.

Iti multumesc ca existi!

Lissa's Cakes spunea...

Buna Tatiana,multumesc de felicitari si aprecieri.
Tortuil casa e cu blat de accao si crema de ciocolata(asa s-a vrut)am cladit doua patrate si in partea de sus am scazut din dimensiunea blaturilor ca sa-i dau forma de acoperis.Acoperisul e foaie de napolitana in glazura de ciocolata,bucatile separate si apoi prinse pe tort.

Marieta spunea...

Buna Lissa,luna asta o sa fie ziua mea si as dori sa fac un tort in forma de 2 si 5 varsta mea,dar nu stiu cum trebuie taiate blaturile si cam ce crema sa folosesc.Multumesc

Lissa's Cakes spunea...

Buna Marieta,trebuie sa iti faci un sablon dupa cele doua cifre, desenezi pe cate o coala fiecare nr de marime cat crezi ca vrei si sa fie egale la inaltime si apoi decupezi,iar dupa acest sablon decupezi din blat si apoi umpli cu ce crema iti place ,sau daca -ti e mai usor umpli tort dreptunghiular si decupezi asa din el gata umplut..doar ca asa se mai pierde din material..

Anonim spunea...

Trebuie neaparat sa ne arati cum ai facut gheata Puma. Este impecabila, zici ca este scoasa din cutie. Fiul meu ar fi foarte incantat sa aiba asa un tort.

giany spunea...

lisa mai omorit de fiecare data cind ma uit la torturile tale sunt bestiale.Fac si eu torturi dar ale tale mortale.Esti un geniu.Daca poti sa ne arati pas cu pas cum realizezi acele aranjamente,eu sunt indragostita de ele.Cit timp ti-a luat sa te perfectionezi.Te salut si numai bine

Lissa's Cakes spunea...

Nu am avut timp sa fac si poze...mi-am facut un tipar cu marimea la talpa,apoi am decupat din blat si am cladit blat crema cat am crezut ca e nevoie ,am mai cioplit in partea din fata ca sa-i dau aspectul de gheata si am imbracat in pasta....

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Giany...de mult timp tot invat sa ma perfectionez si inca mai am multe de invatat.

Lacris spunea...

Buna Lissa si felicitari! Esti o adevarata maestra! Mi-ar place sa pot face si eu macar pe jumatate din ce faci tu.Retetele , de obicei imi reusesc dar cand este vorba de ornat devin un dezastru.De mica am fost un antitalent la desen deci...
As vrea sa fac un tort pentru 8 martie.Imi poti da o idee? Multumesc! Pupici! Lacris

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc Lacris...de 8 martie merg ghioceii,daca iti plac si vrei sa-i incerci,am pus poze cum se fac ghioceii la ornamente.

MELI spunea...

BUNA DRAGA LISSA'S.SA STII CA NU TE-AM UITAT IN FIECARE ZII ITI VIZITEZ BLOGUL.:)O INTREBARE:PE TORTUL DOI AM VAZUT DANTELA II FACUTA DIN ROYAL ICING DAR SABLOANELE DUPA CE FACI MODELUL DE UNDE GASESTI?SI EVENTUAL COMPOZITIA ROYAL ICING-ULUI ?MERSII!!SPOR LA TREABA !!
MELI

Anonim spunea...

Buna Lissa,
Nu am cuvinte...torturile tele sunt de neimaginat! Adevarate opere de arta! M-am aventurat si eu dar am prea multe semne de intrebare. unul din ele este cum reusesti nuantele inchise cu care acoperi tortul? Recent mi-am achizitionat coloranti gel Wilton, dar pasta de zahar devine casanta daca adaug prea mult :(.nu mai este deloc elastica si se rupe...
Ma poti ajuta cu un raspuns?
Merci!

Lissa's Cakes spunea...

Buna Meli,pt royal pun la un albus in jur de 180 g zahar pudra si 1-2 lg de zeama de lamaie,pentru modele am desenat eu pe hartie de copt ce am crezut ca e mai usor si cu un varf subtire am facut modelul,dupa ce se usuca se lipesc tot cu royal pe tort.

Lissa's Cakes spunea...

Buna....daca bagi foarte mult colorant in pasta ,asa se intampla...se farama ,eu cand vreau culoare inchisa colorez portiunea de pasta cu pensula.

yaya6 spunea...

lissa esti o adevarata artistaaaa!! nu ma satur sa ma uit la torturile tale,multumim pentru explicatiile pe care iti faci timp sa ni le dai,o saptamana superba

Laura Sweet Cake spunea...

Buna :)
Faceti niste torturi foarte frumoase. Sunt Laura, am 17 ani si imi place si mie sa gatesc, chiar doresc, dupa termninarea liceului, sa merg la scoala "Le cordon bleu" din Londra :)
Dumneavoastra va faceti pasta de zahar? eu am incercat de mai multe ori diferite retete si nu mi-a iesit niciodata :( asa ca mi-am comandat de pe net - se lucreaza foarte usor cu ea. Dumneavoastra unde ati invatat sa faceti asa torturi frumoase? si de unde ati luat ustensilele necesare pentru a decora torturi ?

Lissa's Cakes spunea...

Buna Laura,te felicit ca esti asa tinerica si ai pasiunea asta,iti doresc mult succes in viitor.
Pasta de zahar o fac eu si reteta ei e pusa la rubrica ornamente.
Tot ce am invatat a fost de pe internet,am gasit o gramada de informatie, m-a pasionat si rabdare am destula ...as am reusit sa fac ceva placut ,dar mai am multe de invatat.Nu am multe ustensile pentru ca am improvizat,dar imi cumpar colorant si cate ceva de pe lumeabasmelor.ro
Mult succes,te pup !!

tango spunea...

buna lissa. Imi poti spune te rog cu aproximatie cam ce greutate are tortul in forma de 60? cel cu buchetul de liliac si cu esarfa mov? as vrea sa incerc si eu unul in genul asta dar nu stiu la ce sa ma astept :)
Multumesc muuult pentru sfaturi.

Lissa's Cakes spunea...

Buna tango...tortul a avut in jur de 5 kg ,nu mai stiu chiar precis.

retete- ina spunea...

FELICITARI
toate torturile sant super,frumos colorate si cu o nota de eleganta

Ana spunea...

Fara indoiala esti cea mai talentata la decoruri torturi.Intru pe multe saituri de gastronomie dar nu am mai intilnit unul ca si al tau.Iti acord premiul cel mare.Acum te rog daca ai putea sa imi spui din ce faci decorurile si cum le faci. As aprecia sfatul tau sint pasionata de gastronomie incerc mereu retete noi si as fi foarte fericita sa pot sa invat aceste trucuri. Ma numesc Ana itiscriu din California. adresa mea e anaketza@yahoo.com Multumesc anticipat si felicitari inca o data.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc frumos Ina!

Lissa's Cakes spunea...

Bine-ai venit pe la mine Ana, multumesc tare mult pentru aprecieri.
Decorurile le fac din pasta de zahar, o gasesti la rubrica ornamente ,acolo am si unele ornamente cum le fac,e mai greu de explicat in cuvinte si de-asta incerc sa mai fac si poze cand imi permite timpul.Daca as putea sa te ajut cu ceva explicatii o fac cu placere.
Multumesc pentru felicitari.

doina kiss spunea...

Liliana iti multumesc inca odata pentru ajutor. Am facut un tort minge de fotbal si o gheata nu prea reusita, dar data viitoare o sa am mai multa rabdare si experienta.
Felicitari pentru operele de arta!

Anonim spunea...

buna lissa sunt o admiratoare dea ta deaproape 1 an de zile dar nu reusesc sati las vreun comentariu sunt foarte frumoase torturile pe care le faci parca sunt dintro revista nu facute de mana unui om. esti minunata ,ai o mana de aur in ceea ce faci si cred ca ai multa pasiune ptr torturi. nu am gasit niciunul care sa numi placa toate sunt minunate.am incercat sa fac din ceea ce ne inveti si mia iesit bn. te rog frumos cand ai timp sa ne mai arati cum se fac divverse ornamente te pup si bafta

Anonim spunea...

da, si pe mine ma intereseaza cum faci ornamentele pas cu pas! Sunt deosebite si tare mult as vrea sa incerc si eu! Ti-as fi recunoascatoare daca ai face asta! Multumesc!

Lissa's Cakes spunea...

e destul de dificil sa faci ornamente si poze in acelasi timp, pana faci poza se intareste pasta ,trebuie sa o iei de la inceput...la unele ornamente simple am poze puse pe blog la rubrica ornamente.

Anonim spunea...

Pwntru torturi nu am cuvinte. Tot in legatura cu pasta Royal icing. Albusul se bate spuma tare si se adauga zaharul sau se freaca bine cu o lingura de lemn? Am vazut pe You tube ca facea trandafiri din aceasta pasta, si mi se parea ceva foarte pufos. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

La royal albusul se bate impreuna cu zaharul(nu se face inainte spuma)ori se bate cu mixerul ,ori se freaca cu lingura.Se pot face flori ,trandafiri..

Anonim spunea...

Multumesc mult de sfat. Am sa incerc cu prima ocazie ca fac cu cantitatile date de tine: 1 albus + 180 gr zahar pudra + 2 lg zeama de lamiie. Am incercat cu alte cantitati si mi-a curs. Am incredere in reteta ta,si te voi urmarii in continuare. Se vede ca esti deschisa sa ne impartasesti si noua experienta ta,lucreu care nu-l prea intilnesti pe internet, de aceea nu-ti reusesc unele retete (sint doar bani aruncati) . Cred ca punctele pe tort sibroderia aceea cu cu royal o faci. Veronica

Anonim spunea...

Lissa, am observat ca torturile tale sint imbracate in pasta de zahar.Am citit la comentarii ca decorurile din frisca nu merg pe pasta pt. ca inmoaie pasta. Te intreb: decorurile pe care le faci cu duiul, sau cel in forma de cosulet pe laterala, sint royal sau altceva? Royalul aplicat pe pasta de zahar rezista mai multe zile? Veronica

Anonim spunea...

Lisa, tot aici ma intorc si te intreb : am citit reteta de prajitura cu brinza si ciocolata , si am mai citit undeva ca ai fixat cadrul la dimensiunea de... Sa inteleg ca este vorba de o tava reglabila? Daca da, de unde ai procurat asa ceva? Veronica

Lissa's Cakes spunea...

da Veronica ,e un cadru reglabil de prajitura ,eu am gasit la mag.Penny...nu stiu sa -ti spun unde mai gasesti.
Punctele de pe tort si broderia sunt tot din royal.

Anonim spunea...

Lissa, din nou vin cu intrebari: Royalul se bate pe abur cumva ca sa stea tare, sau se bate normal? A doua intrebare, tava reglabila este numai pentru montat prajiturile sau se poate coace in ea, de ex. blat, fara sa curga pe la imbinari? Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica ,nu se bate pe abur royalul,se bate albusul impreuna cu zaharul (180-200 g zahar pudra)si se adauga o lingura zeam ade lamaie ,trebuie sa faca motzuri ,daca e prea moale se mai pune un pic de zahar si daca e tare se mai pune lamaie.
In cadrul reglabil pentru prajituri se poate coace si blat ,eu il pun in tava in care am pus hartie de copt ,el avand marginile mai inalte decat tava ,pot coace blatul mai inalt.

Anonim spunea...

Lissa, multumesc mult pt. precizarile cu royalul. In legatura cu cadrul inteleg ca este doar o rama care o reglezi in raport de tava pe care o ai. Este minunat ca exista asa ceva, eu fac un tort cu iaurt , frisca si fructe, si trebuie lasat de pe o zi pe alta. Fac o rama din carton inveli in folie, dar de multe ori se curbeaza si nu-mi ies marginile drepte. Am sa caut pe internet sa gasesc asa ceva. Multumesc inca odata. Veronica

Anonim spunea...

Lissa, am observat la torturarese, ca in tava de obicei pun hirtie de copt. Eu de cind ma stiu, tavile le ung cu untura de porc si le tapetez cu faina.Nu se prind nici foile care le coc pe dosul tavii si nici blatul. Nu prinde nici un gust. Folosesc hirtia de copt, doar la foile facute din bezea,dar si atunci unsa cu untura de porc, care dupa ce le rastorn de pe tava imediat se trage jos. Se desprinde foarte usor, fara nici o problema.Veronica

Anonim spunea...

Lissa, am noroc pt. ca am pe cine intreba: Royalul se poate aplica si pe frisca sau numai pe pasta de zahar sau glazura de ciocolata ? Veronica

Anonim spunea...

Lissa,nu stiu daca am reusit sa transmit mai inainte, ceva nu mi se pare. Pun o intrebare: Royalul se poate aplica sipe frisca sau numai pe pasta de zahar sau glazura de ciocolata? Veronica

Anonim spunea...

Royalul care iti ramine, se poate pastra cumva? Veronica

Anonim spunea...

Lisa, ca orica incepatoare sint si nestiutoare,dar sint convinsa ca ma vei sfatui bine si de aceea am incredere in tine. Daca sint pisaloaga cu intrebarile mele, ma vei ierta. Am citit undeva la cum se face un blat, nu mai stiu sigur unde, ca dupa ce s-a copt blatul, si a trecut proba cu scobitoarea, stingi focul la cuptor, si mai lasi blatul in cuptor citeva minute (eventual il lasi in cuptor sa se raceasca) pt. a se rascoace si a nu se lasa cind il scoti afara. Intreb daca se procedeaza asa, pt. ca mie de multe ori mi se lasa blatul cind il scot din cuptor . Pun acum tot felulde intrebari, pt.ca vine Sarbatoarea Pastelui, si vreau sa fiu cu lectia invatata.Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga,scuze ca doar acum reusesc sa raspund..hai cao luam cu primul mesaj.
-cadrul la tort am mai facut si eu din carton ,e adevarat ca se mai deformeaza,dar din lipsa de altceva improvizam ca nu avem ce face..e foarte bun cadrul acela daca l-ai gasi.
- hartie de copt mai pun si eu ,dar nu intotdeauna ,uneori ung cu ulei si pudrez cu faina.
-royalul pe frisca nu se poate pune ,eu nu am incercat nici pe glazura de ciocolata ,am pus doar pe pasta...de ramas nu prea ramane ca dintr-un albus imi ajunge la un tort mare ,dar daca cumva ramane putin, fac coltisori din aceia pe care-i pun pe margine la cate un tort,poti face floricele ,se usuca si cand ai nevoie pui pe tort dar numai pe pasta
-blatul eu nu-l las in cuptor sa se raceasca,poti face si proba cu scobitoarea ,eu vad ca se trage de pe margine adica nu mai e lipit si deasupra trebuie sa fie uscat si tare.Focul intotdeauna il las la minim de cand bag blatul la cuptor si tava pe gratarul din mijloc ,il las sa creasca asa usor cat vrea.
Veronica draga ,poti sa intrebi ca nu ma deranjeaza deloc ,doar asa intrebam ,dar imi cer scuze daca uneori nu raspund la timp.
Te pup.

Anonim spunea...

Lissa, iti multumesc pt sfaturile pe care mi le dai. imi sint de mare folos.Se spune ca ce inveti pe pielea ta, acela este lucru invatat,( e foarte adevarat ) , dar te costa si bani,, si la vreme de criza sa tot faci incercari nereusite nu prea iti da mina. De aceea intreb, si am incredere in tine ca nu uiti ceva sa-mi spui si ca imi va reusi cu siguranta, daca respect indicatiile. ITI MULTUMESC INCA ODATA !!! Apropo, de unde te inspiri cind ornezi un tort asa de frumos? Veronica

Anonim spunea...

Lissa, uite chiar acum mi-am deschis un nou capitol in caietul meu de retete, "E BINE DE STIUT" si va contine , SFATURI si RETETE de la LISSA. In caietul pe care-l am sint o multime de retete, primite de la colege, din stinga si din dreapta, prajituri pe care le-am mincat si mi=au placut, dar atunci cind am facut reteta, nu mi-a iesit (desi an respectat cantitatile)si drept urmare le-am facut cite un semn *** ca sa stiu ca acele retete nu mi-au reusit. Acum vreau sa cred ca voi desfiinta acest semn definitiv. Eu nu am ocazii atit de multe sa fac prajituri sau torturi, pt. ca nu am, dar la fiecare tort pe care-l vad la tine ornat atit de frumos, ma gindesc ca si eu l-as face,pt.ca numai lucrind la ele, prinzi dexteritate si ai satisfactii mari. MULTUMESC inca odata si de cite ori voi incerca o reteta noua de la tine,(si fi sigura ca sint multe retete care-mi fac cu ochiul) daca voi avea nelamuriri, o sa am curajul sa te intreb inainte de a ma apuca de lucru si le voi trece, babeste, in capitolul nou creat. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga ,ai dreptate doar facand inveti si invatam din greseli ,asa am invatat si eu ,pe pielea mea,odata ce am vrut sa cunosc mai multe despre torturi a trebuit sa experimentez si pana am invatat cate ceva i-am indulcit pe toti ai mei si pe vecini ,ba si cativa prieteni..de inspirat ma inspir si de pe internet(la ornat),la retete mai mult din carti si am cateva carti vechi la care tin tare mult...nu stiam cu ani in urma ce bine imi prind acum.
Ma bucur ca iti sunt de folos sfaturile mele ...si mie mi se intampla sa fac o prajitura de la cineva si sa nu-mi iasa..si mi se intampla sa primesc mesaje ca nu-i iasa o prajitura cuiva sau poate chiar un blat pe care eu le fac de n ori...acum depinde si de experienta sau poate ca asa se intampla sa nu iasa din prima.
Succes Veronica, o sa raspund cu placere ce stiu si sper sa-ti fie de folos.

Anonim spunea...

Multumesc Lissa pt raspuns. Si-ti mai multumesc pt ca ti-ai schimbat fatada blogului. Acum citesc mult mai usor retetele. Acum am o intrebare : filigramul il faci direct pe tort sau , am citit mai sus ca faci modelele pe o hirtie de copt pe care apoi le transferi pe tort. Nu ti se rup? Cind faci filigram pe laterala tortului, ti cumva tortul inclinat sau il lucrezi pe tava rotativa? Am facut un tort imbrcat in frisca, si am presarat mult crantz pe el, dar cind a fost sa pun si pe laterale, am aruncat crantzul ca la tencuiala. Toata masa mi-a fost plina de crantz.Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Cu placere Veronica...fata blogului trebuia schimbata mai de mult dar nu am avut timp ,acum ca a fost si Karina acasa,a facut ea schimbarile.
-filigramul acela ,sau danteluta cum ii mai zic eu ,o fac direct pe tort,doar coltisorii aceea care -i vezi la cate un tort ,aceia -i fac separat pe hartie de copt ,las la uscat si apoi lipesc cand am nevoie,se lipesc tot cu royal.
-krantul il poti sufla de pe o hartie ca sa se lipeasca pe frisca si nu mai cade atat pe margine,platou inclinat nu am nici eu.

Anonim spunea...

Pentru minunatele torturi pe care ni le prezinti,si pentru toate sfaturile pe care ni le dai, primeste de 1 MARTIE, din partea mea, cel mai frumos buchet de recunostinta, legat cu un snur din ginduri bune. Veronica

Anonim spunea...

Lissa, am avut abia acum ocazia sa fac doua tortulete. Unul de 1 kg imbracat in glazura din cioco cu frisca si al doilea a avut 1,76 kg imbracat in pasta de zahar. Am facur royalul pe care mi l-ai recomandat din l albus + 180 zahar pudra (am mai adaugat apoi o lingura buna de zahar)+ 2 lg zeama de lamiie. Am mixat bine toate ingredientele de la inceput si mi-a iesit foarte bine.Pe tortulet imbracat in pasta de zahar, am folosit royalul asa alb, iar pe cel imbracat in cioco, m-am gindit sa pun o lingurita din glazura care mi-a ramas,sa nu fie chiar alba pasta. Sa sti ca mi s-a inmuiat, am mai adaugat inca o lingura de zahar, dar tot moale a ramas.Probabil trebuia sa pun cacao, si nu restul de la glazura.Pasta se poate colora si cu coloranti alimentari, sau trebuie modificata reteta? Eu am coloranti Wilton gel. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Veronica...
daca ai pus glazura in royal e normal sa se lase ,nu poti pune altceva decat colorant ...sunt buni cei pe care-i ai ca si eu folosesc tot de wilton .

Anonim spunea...

Multumesc pt raspuns. Nici macar cacao nu se poate pune in royal? Acum am o viitoare problema. Peste o saptamina trebuie sa fac un tortulet nu prea mare si pe care as pune o posetuta. Posetuta m-am gindit sa coc un blat in fi 20 cm, apoi sa tai o laterala din blat si sa o pun in picioare.Apoi sa umplu blatul si sa fac restul. Vreau sa te intreb daca proportia intre baza posetei care ar fi intre 5-6 cm si inaltimea de 14-15 cm nu da tendinta la rastunare. Posetutele tale vad ca au stabilitate. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Nu am incercat cu cacao ,dar sunt sigura ca nu merge ,e grea si o sa devina royal-ul ca o crema.
La baza posetei de 6 cm e prea mult inaltimea de 14-15 ,la mai mult de 10 cm nu are stabilitate....doar daca faci si baza posetei mai mare ,dar asa o sa iasa o poseta prea badarana pt tortul cu diam. respectiv.

Anonim spunea...

Multumesc pt.sfat. Am sa fac blatul in fi 2o numai ca la cit de mica este tava nu imi va creste mai mult de 5-6 cm. Atunci voi taia 2 laterale pe care le voi culca peste blat, si voi lasa baza posetutei mai mare,va avea in jur de 10 cm si inaltumea tot de cca 10 cm . Dupa aceea voi vedea ce model imi va iesi. Tortile posetei treuie facute mai inainte cu citeva zile pt ca sa se intareasca si apoi sa le prind pe posetuta? Veronica

Anonim spunea...

Mai am o intrebare: Daca vreau sa colorez cu pensula ceva merge si cu colorand Wilton dizolvat in alcool sau doar cu colorand pudra? Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica ,poti face tortile posetutei mai repede si implanti in capete cate o scobitoare ,apoi le implanti,o sa stea mai bine.(daca le pui ridicate ),daca le lasi lasate peste gentuta ,le poti face cand o imbraci.
Colorant nu folosesc pudra dizolvat ,pudra folosesc doar cand dau nuanta la flori ,in rest dizolv pe acela din cutiuta.Pupici si sa-mi zici cum ti-a iesit gentuta.

Anonim spunea...

Lissa, din nou cu intrebarile mele: am citit la cum faci pasta de zahar ca o pui pe tortul uns cu crema sau cu unt. Te intreb daca se poate unge tortul si cu crema care o folosesti in tort sau doar cu unt frecat spuma. Veronica

Anonim spunea...

Lissa, din nou cu intrebari: Eu pina acum faceam crema diplomat numai cu galbenusurile de ou. Acum am facut asa cum o faci tu cu albusuri cu tot si desi le-am batut papa cit am putut de bine, tot a mai ramas albus intreg, care s-a fiert asa. Oare trebuia sa le fi strecurat inainte? sau nu are nici otreaba daca au mai ramas si bucatele de albus prin crema. Crema am amestecat-o cu o lingura de lemn si nu cu telul (ma gindesc ca s-ar fi desfacut mai bine albusul?) Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga ce-ai facut?..peste ouale cu albus cu tot pui zaharul si bati cu telul sa se desfaca,apoi le pui pe baie de abur si le bati pana se fac spuma,se tripleaza volumul si se ingroase,nu are cum sa ramana albusul asa prin crema...nu amesteci cu lingura...si cratita sa nu ajunga cu fundul in cea cu apa fierbinte,of..off..acuma esti datoare cu o cafea..te pup.

Lissa's Cakes spunea...

se poate unge tortul si cu o crema de unt..sau cu unt frecat bine cu zahar pudra si cu arome...dar nu cu creme care contin frisca,se inmoaie mai repede pasta.

Anonim spunea...

Lissa , te invit de acum la o ceasca de cafes sa o servim afara in curte sub ciuperca. Iti multumesc ca mi-ai raspuns.E vremea buna deja. Eu fierb cremele intr-o oala in care se fierbe laptele asa cu pereti dubli si cu piscuitoare de te sperie cind incepe sirena ei.Eu am amestecat zaharul cu ouale batute papa cu amidonul dar tot mi-a mai ramas albus intreg care nu s-a desfacut.Doar la batut oul am folosit furculita in rest in oala am amestecat cu lingura de lemn.Acum inteleg ca doar pe abur se fierbe, probabil ca dureaza mai mult pina se ingroasa. Dar sa sti ca nu a ramas nemincata prajitura. Veronica

Anonim spunea...

Inca o intrebare: am citit la tine undeva despre sprituri si duiuri si spuneai ca pe careva il folosesti la facut CORNELLI. Ce inseamna acel cornelli.Ai mai spus de unul cu care faci iarba. O faci cu royal, ca la pasta de zahar il poti folosi doar prin prin presare si-ti ies niste gomoloate marunte. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga, sincer nu as refuza cescuta de cafea afara in curte ...chiar ieri am fost si eu acasa la mama si asa de frumos a fost ,am facut miscare in gradina la curatat.
Hai ca nu am inteles ceva la crema ,ai pus si amidon? eu la diplomat nu pun amidon ,decat ouale intregi batute cu zaharul pe abur ,neaparat pe abur ,da..dureaza putin pana se ingroase.
Cornelly lance e danteluta aceea ce o vezi ca o fac eu pe tort ,ca o plasa ,.uite un link http://www.bakedecoratecelebrate.com/techniques/cornellilace.cfm
se face cu un varf subtire ,nr 2 sau 3.
Varful pentru iarba are multe gaurele si se poate face iarba din royal,unt sau pe tort cu frisca din frisca.Cand am facut iarba din pasta am dat-o prin presa de usturoi,dar e un pic mai mult de lucru si nu e asa fina.

Anonim spunea...

Lissa iti scriu din nou.Am mai scris si ieri dar nepricepindu-ma prea bine la calculatornu stiu daca ti-am trimis comentariul. Eu m-am obisnuit ca la cremele fierte fie ca sint cu galbenus sau cu budinca, mai adaug o lingura de amidon, asta pt. consistenta si sa fiu sigura ca se ingroasa crema. Nu prea am folosit gelatina, dar imi dau seama ca are un rol f. important in intarirea cremelor, si nu ai nici un risc ca nu se intareste crema, chiar daca este cu margarina, unt sau frisca.De asemeni creme cu frisca abia acum de la retele tale folosesc, altfel foloseam frisca simplu cu intaritor. Dar acum am vreme sa tot invat multe lucruri. Eu faceam mai multe prajituri decit torturi, si acum in fiecare vikend fac un tortulet fi 2o si mai incerc cite o crema noua. Mai gresesc, dar simbata viitoare fac alt tortulet. Problema este ca desi reduc cantitatile imi iese mai multa crema decit imi trebuie. De acum voi face un raport intre nr.de oua folosite la blat, daca de ex. blatul in fac din 7 oua impart totul la 7 si imnultesc cu nr. de oua pe care il folosesc eu. Am mai observat la tine ca folosesti bicarbonat: de sodiu sau de amoniu?. Eu folosesc amoniu la 5 oua pun o lgt. de amoniac si o lgt. mocca de sare de lamiie.Ele se sting singure acolo in blat.Am vazut la tv. ca ptr a creste bine un blat pune 1 praf de copt si 1/2 lgt bicarbonat dar nu stiu din care. Mie mi se pare ca bicarbonatul de sodiu lasa un fel de gust, in schimb amoniacul miroase cind e cald, dar apoi nu are nici un fel de miros. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica nu am primit decat comentariul acesta...la reteta de blat pe care o folosesc cel mai des ,nu pun nici bicarbonat ,nici praf de copt...dar la alte prajituri sau blaturi unde se specifica agent de crestere ,folosesc praf de copt sau bicarbonat de sodiu,nu are gust..eu amoniac folosesc mai rar.
Te pup.

Anonim spunea...

Multumesc pt.raspuns. Te anunt cu toata mindria mea ca mi-a reutit posetuta, cred ca a fost cel mai simplu model ce l-am vazut pe internet. De aia l-am si ales ca sa-mi iasa. Al doilea lucru care mi-a reusit de data asta a fost crema fiarta cu ouale intregi. Am fiert numai pe abur cum mi-ai spus si a iesit perfect, n-am mai avut albus prin ea. Acum am alte intrebari: Ai facut vre-o data tort sau prajitura pt. diabetici? Torturile le imbraci in pasta de lapte praf, sau pasta asta o folosesti doar la ornamente si la imbracat torturile folosesti pasta de zahar? Cind decupezi margaretele lasi pasta putin sa se intareasca si apoi decupezi, sau o decupezi imediat. Am incercat sa decupez margarete si mi s-au cam rupt petalele. Duminica placuta in contunuare ca este si sarbatoare mare. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga ,ma bucur ca ai reusit cu toate,posetuta cred ca afost foarte frumoasa.
Torturile le imbrac in pasta de zahar ,se lucreaza mult mai usor cu ea..si ornamentele le fac majoritatea din pasta asta.Incearca sa faci pasta de zahar ,nu o sa ai probleme la decupat.
Tort pentru diabetici nu am facut,nu as putea sa-ti zic nimic despre cum se face.
Te pup.

Anonim spunea...

Multumesc pt raspuns. Veronica

Anonim spunea...

Lissa, acum ma laud. Am facut un tortulet imbracat in pasta marmorata alb cu visiniu, cu trandafiri albi si visinii si floricele albe. Daca vrei sa-l vezi e pe facesbook pe pagina mea Trutiamaria. Te-am adaugat ca prieten nou,sper sa ma accepti. Veronica

Anonim spunea...

Iarasi sint cu lista de intrebari: 1.- Cum as putea sa imbrac un tortulet cu glazura de ciocolata si pe laterala si sa arate si frumos, nu numai cirpit? 2.- Spre norocul meu ca la tortuletul pe care l-ai vazut nu s-au observat imperfectiunile florilor. Nu stiu cum le lucrezi, dar petalele trandafirilor sint atit de naturale si subtiri ori la mine au iesit toate cam grosolane. Am incercat cu coada de la o pensula (nu am acele ustensile) sa subtiez petalele, dar au avut tendinta de a se rupe. Sau poate pasta de zahar nu a fost reusita asa cum trebuie. Veronica

Anonim spunea...

Mai am o intrebare in legatura cu floricelele: Cum reusesti sa faci punctuletul atit de micut si se finut din mijlocul floricelelor. Daca fac cirlig in capatul sirmulitei si-l imbrac cu pasta de zahar,imi iese mijlocul foarte mare, aproape ce-mi acopera floricelele mici albe. Acum am facut cu o zi inainte sirmulitele cu virfuri dar fara sa indoi sirma si le-am lasat asa pina a doua zi de s-au uscat si abia apoi am lipit floricelele, dar m-am intins pe 2 zile cu citeva floricele. Veronica

Lissa's Cakes spunea...

Veronica draga ,iarasi vin tarziu cu raspunsurile...un tort imbracat in glazura ca sa fie cat de cat drept pe margine ,ar fi bine sa pui foaie de blat subtire pe marginea tortului ,adica in cratita ,in forma in care il asezi tapetezi marginea cu blat,astfel glazura nu se atinge de crema ca sa o topeasca si sa se onduleze pe margine.
La petalele trandafirilor ,intinzi cu dosul linguritei spre varful petalei si baza sa ramana un pic mai grosuta,astfel nu se lasa.
La floricelele mici ,pui in mijloc o bobita de royal cu un varf subtire,iasa si micut mijlocul si lipeste si foarte bine sarmulita de floare.Te pup si mult spor in toate.

Anonim spunea...

Multumsc ffff mult e sfaturi. Nici nu sti ce bine imi prind. Acum de Florii mai am un tort de facut si am inceput de ieri (joi) sa implint sirmulite in bobile de pasta mici mici cit le-am putut eu.Dar intr-o zi am sa fac ROYAL si o sa-mi fac o gramada de floricele pe care le voi pastra pe cind imi trebuie.Am ajuns sa-mi placa atit de mult sa fac tortulete,pe care sa le decorez, dar problema este ca nu am pentru cine. Pina acum toate le-am facut cadou. Saptaminal incerc cite o crema noua pe care o mincam noi, iar la decoruri ma straduiesc s-mi iasa cit mai frumoase, dar ma repet, sa am pe ce le pune. Multumesc inca o data pentru sfat. Veronica

Nico spunea...

Buna Lissa! Ce faci tu e arta adevarata, ma uit si ma minunez de fiecare data! Esti incredibila!
Am si eu, ca mai toata lumea, o intrebare. As vrea sa fac un tort pentru aniversarea casatoriei si sa-l imbrac in pasta de zahar colorata mov, ca la cateva dintre torturile tale. Reteta de pasta de zahar am folosit-o mai demult, a iesit bine, dar atunci nu am colorat-o cu nimic. Ce colorant folosesti, gel, pudra si cum se foloseste? Se pune colorantul in pasta si se framanta? Mai trebuie adaugat ceva? Vreau o culoare intensa, ca la tortul tau mov in forma de inimioara.
Iti multumesc pentru incantarea pe care ne-o produci cu minunatiile tale!

Anonim spunea...

buna ,sunt dya,.....torturile tale arata ,SSSSUUUPPPEERRRBBBB
felicitari,as vrea sa pot face si eu asa ceva.
in mare parte reusesc ,dar pana sa te ajung ....mai am
ai putea cumva sa imi lasi reteta pt martipanul cu care se fac forme prin pompa de ornat torturi?
martipanul pt trandafiri e prea tare si normal nu trece prin pompa de ornat tort
mersi f mult
si inca odata felicitari
dya

Lissa's Cakes spunea...

multumesc mult....imi pare rau dya,nu am nici forma aceea si nu stiu nici reteta de martipan ,eu folosesc la torturi pt imbracat si pt ornamente doar pasta mea de zahar ce o am pusa si pe blog.

Anonim spunea...

draga lissa ma numesc anca si as vrea sa ii fac un tort mamei mele pe 8 martie si as vrea sa il decorez cum ai facut tu la primul tort de pe pagina aceasta, cel rotund cu funda deasupra. As dorii doar sa te intreb daca esti draguta sami spui te rog cu ce l-ai decorat pe margini cu ciocolata topita sau cu crema real? multumesc mult si tineo tot asa

Lissa's Cakes spunea...

buna Anca,tortul e decorat cu royal in care am pus colorant maro si putina cacao inchisa la culoare.

anca kelemen spunea...

multumesc mult Lissa pentru raspuns si tine-o tot asa cu retetele sunt superbe

Anonim spunea...

Buna Lissa superbe torturi , o adevarata arta. Tot respectul!!!!!! Monica (Spania)

Anonim spunea...

Buna lissa ma numesc gabriela si am si eu o intrebare daca ma poti ajuta. Imi poti spune si mie cu ce lipesti ornamentele pe torturi?Apropo am facut primul meu tort imbraca in pasta de zahar dupa reteta ta si a iesit super nu-mi venea sa cred ca e facut de mine,dar mai am mult pana sa te ajung pe tine.
multumesc mult si astept un raspuns de la tine

Lissa's Cakes spunea...

buna Gabriela,poti lipi ornamentele cu royal (albus amestecat cu zahar pudra) ,daca faci buline sau flori si le pui direct fara sa se usuce ,le lipesti cu putina apa.

Unknown spunea...

Fantastice creatii. Opere de arta! Va felicit din tot sufletul. As vrea sa pot face si eu asa ceva, dar nu cred ca e posibil...

Dezinsectie Bucuresti spunea...

Torturile dumneavoastra sunt absolut superbe! Cu prima ocazie mai speciala promit sa comand unul. Felicitari!