E o prajitura tare buna si cred ca e cunoscuta reteta fiind mai veche ,mie imi place si am facut-o de sarbatori ,acuma....eu am trisat un pic la crema de data asta de-aia e asa inalta,dar am sa pun reteta cum o am scrisa si apoi cum am facut .
Blat :
6 oua,200g zahar,2lg cacao,70 g faina,1 lingurita bicarbonat.
Albusele se bat spuma tare ,se pune zaharul pe rand batand in continuare ,se pun galbenusele ,bicarbonatul ,apoi se amesteca usor faina si cacao.Se coace un blat .
Crema:
2 plicuri budinca de vanilie,10 lg zahar ,500ml lapte,4 galbenuse,1 vanilie ,200 g unt.
Jumatate din lapte , jumatate din zahar si vanilia se pune pe foc ,budinca se amesteca cu restul de zahar, cu galbenusele ,apoi cu laptele ramas .Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba ,se amesteca compozitia cu budinca si se fierbe amestecand pana se ingroase. Se lasa la racit acoperit cu o folie ca sa nu faca crusta.Rece se amesteca cu untul frecat spuma si se pune crema peste blat.
Deasupra se pune glazura din albusele ramase de la crema :
4 albuse se bat spuma tare , se pun pe rand 8 lg de zahar, se pun pe baie de abur si se continua baterea pana se ingroase si zaharul e topit.Se pune peste crema si se niveleaza frumos ,apoi se rade ciocolata.
Dupa cum am zis ,fiind si cu multa treaba de sarbatori ,am facut o crema rapida cu crema OLE instant pentru prajituri,am pus doua plicuri de crema ,300 ml lapte si 300 ml frisca lichida,o vanilie ,am mixat totul si am pus peste blat ,apoi deasupra am pus un strat de frisca.E mai rapida si e la fel de buna.
3 comentarii:
daaa,buna rau!!!cred ca o s-o refac si eu curand,asta datorita tie,ca-mi facusi pofta!
Uaaauu!!! Imi ploua rau de tot! Vreau si eu sa o fac, doar ca nu am gasit si eu unt care sa nu mi se taie. Nu-mi dau seama ce tot ii fac. De obicei folosesc unt de la albalact, il mixez bine, ii scurg apa si apoi , cand incepe sa se "agate" de marginile castronului si devine cremos, il adaug la crema de vanilie racita. De fiecare data parca mi se taie. Nu-mi dau seama ce ii fac. Tu de care unt folosesti? Si, daca se poate imi poti explica asa ca la prostanaci, cum faci exact? Multumesc mult de tot si felicitarile & respectul meu pentru tot ceea ce faci!
Te pup,
Alina - Alba
Buna Alina,daca nu reusesti cu unt ,poti pune margarina rama la cub ,e foarte buna ,sau daca nu-ti place margarina, poti amsteca budinca cu cateva lg de frisca batuta tare...e foarte buna cu frisca.
Multumesc de felicitari si te mai astept pe la mine!
Trimiteți un comentariu