Reteta acestui tort e pusa de catre Cali pe culinar.ro si o mai puteti gasi si pe blogul Danezei.In reteta scrie si suc de fructul pasiunii -de maracuja-dar cum eu nu am gasit ,am inlocuit cu suc de piersica.
E un tort tare fin si gustos ,vi-l recomand cu placere, l-am facut de ziua mamei mele si a fost tare incantata.
Ingrediente pentru blat :
40 g unt
2 galbenusuri
4 albusuri
100 g zahar
6o g faina
un praf de sare(un varf de cutit).
Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga sarea.
Albusurile se bat spuma tare cu restul de zahar si se incorporeaza usor in galbenusuri.
Untul se topeste ,ciocolata se topeste si se adauga impreuna in compozitia de oua ,se adauga apoi faina amestecand usor cu lingura.
Se pune compozitia intr-o tava cat mai mare ,pe hartie de copt,si se intinde intr-un strat subtire .
Tava mea cea mai mare este de 40 /29 e o tava de fursecuri la care i-am pus cadru de prajitura. Am dat la cuptor ..am tinut cam 25 de minute la foc incet.Dupa ce se raceste ,se intoarce si se stropeste cu putina apa hartia ca sa se dezlipeasca usor si apoi am taiat blatul in doua .Jumatate am pus pe un platou si am pus cadrul in jurul lui ,daca nu aveti cadru de prajitura ,se poate face un cadru din folie de argint impaturit in trei ca sa fie mai tare.
-mousse de ciocolata:
150g ciocolata cu lapte
3 galbenusuri
un albus
150 g zahar
200 ml frisca
10 g gelatina
vanilie (eu nu am pus).
Gelatina se hidrateaza(se topeste) in 4-5 lg de apa calda.
In reteta scrie ca galbenusele se spumeaza bine cu jumatate din zahar...eu
le-am pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .
Albusul se bate bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusurile ,ciocolata topita si ultima data gelatina .
Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.
Mousse de piersica:
un compot de piersici de 850g
2 oua
200 ml frisca
150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
20 g gelatina.
Piersicile se scot si se scurg de zeama,apoi se adauga peste ele cei 150 ml sirop si se fac piure foarte fin.
un compot de piersici de 850g
2 oua
200 ml frisca
150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
20 g gelatina.
Piersicile se scot si se scurg de zeama,apoi se adauga peste ele cei 150 ml sirop si se fac piure foarte fin.
Gelatina am dizolvat-o tot in sirop de piersica.
Galbenusurile le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.
Albusurile se bat si se amesteca cu galbenusurile reci, se adauga piureul , gelatina(topita) ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura ...pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
Galbenusurile le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.
Albusurile se bat si se amesteca cu galbenusurile reci, se adauga piureul , gelatina(topita) ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura ...pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
M-am gandit ca nu merge imbracat in pasta ,asa ca am pus deasupra o glazura din ciocolata.
Glazura trebuie sa fie cat mai rece cand se pune peste mousse.
Se ia cadrul deoparte si se orneaza si marginea ..doar cine vrea ,eu am topit ciocolata si cand a fost intarita ...dar nu de tot,am decupat ciocolata cu o forma de biscuiti ,pe mijlocul fiecareia am mai facut cate un lantic tot din ciocolata dar neagra ,apoi le-am pus in jurul tortului .
83 de comentarii:
buna Lissa!ma numesc Florina si de foarte mult iti urmaresc blogul si vreau sa te felicit!as avea putina nevoie de autorul tau.vreau sa realizez un tort asemanator si am cateva nelamuriri.cum ai realizat glazura de pe tort,modelele de pe mrgine sunt din ciocolata simpla topita si intinsa pe ceva?cu ce fel de forma sunt taiate si cum stau lipite de tort?si deasemenea cu ce scri pe tort?
stiu ca sunt cam multe intrebari dar te-as ruga daca poti sa ma ajuti.iti multumesc mult!
la multii ani mamei Tale!!tortul arata super....Felicitarii pt tot ce faci!as avea si eu o intrebare daca nu am tava mare pt blat pot sa fac in tava normala si sa fac 2 foi sper sa ma intelegi ce vreau sa zic.te pupic......
Foarte fain! :) Ai talent ;)
Buna, Lissa!
Ca de obicei, minunata reteta.
O voi incerca cat de curand.
Pentru ca de sarbatori nu am fost acasa, iti doresc ca in anul abia inceput sa ai parte numai de lucruri care sa te bucure!
P.S.- ai postat cumva reteta "Deliciu de ciocolata si capsuni" pe http://zaharmargaritar.ro/revista/.? Am vazut-o la pag. 460, trimisa de cineva pe nume Liliana.
Inca o data, numai bine!
Geta
Buna Florina!Multumesc pentru felicitari!Deasupra am pus glazura ce tot timpul o folosesc 150g ciocolata si 75 ml frisca,se topesc impreuna si se pune peste prajitura,trebuie lasata sa fie doar calduta si cu grija pusa peste mousse ca sa nu se topeasca crema..se poate pune orice glazura. Pt modelul de pe margine ,am topit ciocolata si am intins pe o herrie de copt ,cand era destul de tare cat sa pot decupa ,am decupat cu o forma de biscuiti,exact modelul ce se vede ,apoi fiecare bucata am pus-o pe marginea torturlui ,nu a fost nevoie sa lipesc cu nimic ,cum a curs din glazura cate putin si pe margine ,s-au lipit singure.
Pt scris,am facut un cornet din hartie de copt ,am topit ciocolata si am pus in cornet ,am taiat la varf cat sa iasa asa de subtire si gata ...am scris pe tort.Nu e greu si cu putina imaginatie poti face tortul si mai frumos.
Savy ,multumesc frumos!
Eu zic ca poti coace doua foi si separat,sincer nu am facut inca ,dar sigur nu are nimic.
Multumesc tequila!
Geta draga ,multumesc frumos de urari ,la fel iti doresc si eu ,un an cat mai bun!
Geta ,eu am trimis cateva retete si pe urma m-am oprit ,am zis ca nu are rost...te pup si o zi buna!
multumesc foarte mult pentru explicatii.o sa incerc pe sambata si eu.eu sunt mai tanara si mai incepatoare.demult te urmaresc si imi place ceea ce faci.mersi inca o data si poate o sa te mai deranjez cateodata.Un an plin de succese!
Arata super tortul (si ce apetisant) , mai ales ca mama merita ceva special. Sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!
asta e pe gustul meu si al baiatului meu,sigur am sa-l incerc
am uitat sa te intreb cu ce tai la 1/5 cm un blat umed,exista vreo scula speciala ?
ti-as nai sugera sa nu stingi bicarbonatul cu lamaie ca ii diminuezi efectul,iar gustul oricum nu se va simti
Buna Pansy,eu blaturile le tai cu cutitul ,dar exista si o scula speciala pt asa ceva,se regleaza si cred ca e foarte practica ,inca nu mi-am cumparat dar am vazut ca se gaseste la metro si la real.
...bicarbonatul sau praful de copt deobicei eu nu le sting,dar daca fac o reteta noua si zice asa ceva ....vreau sa fiu sigura ca imi iasa.
VREAU SA TE FELICIT PT ACEASTA RETETA MINUNATA, AM FACUT-O SI LA TORTUL FIFI CU FLORICELELE, ESTE SUPER GUSTOASA SI LA TOTI CEI CARE AU GUSTAT DIN ACEL TORT LE-A PLACUT LA NEBUNIE SI AU MAI CERUT CATE O PORTIE. VREU SA-TI OFER SI UN PREMIU VIRTUAL DAR NU STIU CUM SE PROCEDEAZA, ASA CA TE ROG SA-MI PRIMESTI MACAR MULTUMIRILE DE RIGOARE SI MULT SUCCES IN CONTINUARE
Ana ,multumesc frumos!
Daniela draga,multumesc tare mult pentru felicitari si pentru intentia minunata de a-mi oferii un premiu.
Pentru mine sunt suficiente cuvintele frumoase ce mi le-ai transmis,te pup!
Buna Lisa, Felicitari pentru retetele pe care le impartasesti cu noi. Am facut si eu tortul cu mousse de piersici si este divin, singura problema e ca la mine nu sa intarit suficient moussul de piersici,asa ca data viitoare voi mari cantitatea de gelatina .Apropo pasta de zahar e super, se lucreaza foarte foarte bine. Te pup si te felicit inca o data pentru tot ce "creezi".
Buna Alina si multumesc frumos pt felicitari ,esti tare draguta .
Ma bucur ca ai incercat tortul asta ,e foarte finut ...poti sa maresti un pic cantitatea de gelatina daca nu s-a intarit bine,poate si gelatina e cauza uneori.
Te-am pupat ...pa...pa.
Buna Lissa!Urmaresc de mult blogul tau si te felicit pentru ceea ce faci.Am o intrebare in legatura cu tortul cu mousse de ciocolata si mousse de piersici...Daca se poate insiropa blatul si cat(sa nu se inmoaie crema)? Eu am facut un blat simplu.
Multumesc mult, Simona!
Buna Simona!
Multumesc frumos pentru felicitari!
Blatul care il are prajitura in reteta nu se insiropeaza dar daca ai facut un blat simplu poti sa-l insiropezi putin,nu pot spune cu ce cantinate de sirop ca depinde de cat de gros e blatul si cat de mare ,dar insiropezi normal ca la orice blat pe care l-ai mai facut.
MINUNAT! MINUNAT! MINUNAT!ALTE CUVINTE NU GASESC! AS VREA SA GUST SI EU CEVA DIN TOT CE FACI1.....ARATA TOTUL K N POVESTI!FELICITARI
Multumesc frumos me and you,cu placere te-as servi din dulciurile mele,pupici.
buna lissa, as dori sa-mi dai si mie cateva detalii, vreau sa fac pt Sf Maria un tort cu crema de afine, ce reteta de crema imi recomanzi tu?
multumesc, Luminita
Buna Luminita,crema cu afine nu am facut deoarece nu ne plac afinele si nici nu mi s-a cerut ,dar banuiesc ca poti face orice crema care contne fructe si pui afine.Imi pare rau ca nu pot sa-ti recomand ceva.
Draguta prajitura! Arata bine, dar nu mi s-a parut si buna pe masura. Piersica parca nu mai are nici un gust/aroma asociata cu ciocolata.
Gelatina este putina la mousse-ul de piersici, a trebuit sa-l adun cu lingura din tava pentru ca nu se intarea si sa-l refac. Trebuia sa imi dau seama ca sunt putine 20g de gelatina pentru 1 kg si jumatate de compozitie. Iar gelatina, daca nu este dizolvata intr-un lichid cald, n-are cum sa se intareasca , trebuia sa ma gandesc si la asta.
Cristina,eu cred ca tu ai gresit ceva la reteta sau poate nu ai inteles-o bine...
-deci sa o luam de la inceput,prajitura arata intradevar foarte bine si nu numai in poza,gustul de piersica nu e foarte pronuntat dar totusi se simte si acuma depinde si de gusturile fiecaruia...unora le place, altora nu.
-nu stiu daca ai inteles in reteta,dar piersicile se scurg de sirop si se fac piure (deci imediat ramai doar cu jumatate din cantitatea de 850 ml)apoi adaugi cei 150 ml sirop.
Gelatina e normal ca trebuie topita ca altfel nu are cum sa intareasca crema...am crezut ca se stie treaba asta ,am scris ca am dizolvat-o tot in sirop de piersica...
Imi pare rau ca nu ti-a iesit ,eu am facut-o de cateva ori si se vede si in poza cum sta...si crede-ma ca nu sunt persoana care sa nu dea toate ingredientele,nu ar avea rost sa pun o reteta incompleta sau neincercata.
Eu am inteles din reteta ca piersicile se fac piure cu tot siropul lor, mai putin cei 150 ml in care se dizolva gelatina. Si vad ca si... Alina a priceput la fel.
Iar partea cu topitul gelatinei n-o cunoaste toata lumea; eu o stiam dar, in general respect cu strictete retetele pentru ca am baza in cei care le-au incercat. Asa ca, pentru cei ca mine, da-ne te rog informatiile mai "mura-n gura". :))
Oricum, eu zic ca e greu de facut prajitura asta, e pentru specialisti.
Cristina prajitura nu e greu de facut si nu e pt specialisti,e pt toata lumea ,daca cauti sigur o mai gasesti in alta parte.
...chiar si pe plicul de gelatina scrie ca se dizolva,ai zis ca ai mai lucrat cu gelatina...chiar la fiecare prajitura trebuie sa ma repet?am sa incerc sa mai modific ceva prin reteta ca sa inteleaga mai bine...desii mura-n gura eu nu am primit niciodata...si nu vreau sa par rautacioasa.
Draga Lissa,in fiecare zi cand deschid calculatorul ma uit sa vad daca ai mai afisat o reteta noua ,te admir foarte mult si incerc cat pot sa fac din retetele tale .Vreau sa incerc tortul cu mousse de ciocolata si de piersici si nu vreau sa pun ciocolata de menaj in crema ce-mi recomanzi?dar la glazura?
Buna!Vreau sa fac tortul acesta de aceea as dori sa-mi spui ciocolata de menaj cu ce ai amestecat-o cand ai turnat-o in forma de biscuiti,cea de pe marginile tortului si ai turnat-o groasa?multumesc mult.
Buna Camelia ,ciocolata nu e turnata in forma de biscuiti...am topit ciocolata asa simpla cum e ,am intins cu lingurita pe o coala de copt asa la cativa mm grosime,am lasat pana s-a intarit,dar nu foarte tare,incerci sa vezi daca se poate decupa din ea ..si am decupat cu forma de biscuiti din acea ciocolata.
Poti face ce decor vrei,poti imbraca tortul in frisca sau in ce iti este mai usor ,eu le pun aici cum le fac eu asa ca model dar nu trebuie musai respectat.
Buna,ciocolata menaj o poti inlocui cu alta ciocolata care-ti place ca gust,ca sa scoti ciocolata de tot din crema ,nu stiu cu ce ai putea sa o inlocuiesti ca nu l-am incercat in alta varianta.
Deasupra in loc de glazura poti sa pui frisca ,il poti imbraca tot in frisca.
Buna Lissa ,sunt o mare admiratoare a ta te urmaresc de mult si as vrea sa stiu ce ciocolata folosesti tu ,daca folosesc ciocolata de menaj pentru formele de pe marginea tortului si o topesc simpla iese tare de rontai la ea .
Camelia,pentru formele de pe margine e normal ca ciocolata sa fie topita asa simpla, ca altfel nu ar sta asa in picioare formele ,daca bagi ceva in ea deja e moale si e ca o glazura.
Buna ziua, din nou va deranjez.Tortul asta cu cioco si piersici imi face inundatie in gura...Dar , am o nelamurire..,in GENERAL TORTURILE CU MOUSSE pot fi etajate?
La multi ani mamei, semanati tare bine...
Buna...se pot etaja si torturile cu mousse,se pun betisoare in primul tort si apoi etajul care vine pus la randul lui pe un carton ,se aseaza peste primul,sprijinindu-se pe betisoare ...in felul acesta nu se lasa tortul.
Multumesc de urare pt mama.
Buna Lisa,te rog ajuta-ma.Maine fac un tort pt.un baietel si vreau sa il imbrac in glazura.Cum ai facut glazura?E cea de la deliciu cu cioco si capsuni?(100 frisca lichida+150 cioco).Eu cand am facut amandina am facut glazura asta dar ce nu mi-a placut a fost ca se absoarbe in blat si se observa porii de la blat(eu de obicei blatul inainte sa il umplu il intorc cu josul in sus ca sa fie neted in partea de sus.Si cum procedezi sa nu crape glazura cand tai?Sau glazura asta nu crapa?Mersi din suflet.Te pup.Oty
da Oty,aceea e glazura ...cu cat tortul e mai mare mai maresti si din cantitatea de cioco si frisca,nu se crapa la taiat deloc.Cu blatul si eu procedez la fel,intotdeauna partea de jos o pun deasupra,e si mai drapta si arata bine,pupici.
interesant acest tort....as vrea sa il fac de ziua mea....o singura intrebare as avea..tu crezi ca merge sa inlocuiesc gelatina cu tort gelee,glazura aceea transparenta pe care am vazut ca o folosesti la jeleuri....din cate stiu difera ingredientele si cea din urma nu este animala...din motive religioase nu mancam porc,si cum gelatina asta ,bat-o vina e extrasa din porc....imi e fatal...te rog mult sa imi raspunzi ,,chiar ador prajiturile tale si esti singura mea inspiratie...Multumesc ptr aceste retete minunate!!!
Buna,as dori sa fac mousse de visine,procedez la fel ca la piersici si cu aceleasi cantitati??Multumesc
Buna hanassa...te inteleg,dar nu merge sa inlocuiesti gelatina cu tort gelee,nu o sa iasa crema...ar mai fi un fel de gelatina care se numeste agar-agar,e o pudra din alge marine,insa nu stiu sa spun unde se gaseste.
Da Dana ,poti incerca sa faci asa ,eu nu am facut mousse de visine dar cred ca e bun.
Buna!
As vrea sa folosesc mousse-ul de piersici la un tort facut in forma rotunda de 26 cm. Oare este prea mult daca fac toata reteta ta?
buna lissa, ma numesc maria ti-am mai scris,am mai facut din torturile tale si mi-au iesit foarte bine ,vreau acum sa fac tortul castel pentru baietelul meu,cum faci tu mouss-ul de portocale,te rog frumos sa-mi spui,te pup dulce si astept raspunsul tau
buna Maria ,eu fac asa 3 oua separate ,sucul si coaja de la 1 portocala,100 g zahar,250 ml frisca.Se amesteca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala pana devin spumoase.Frisca se bate,albusurile se bat spuma si se amesteca cu frisca,se pun si galbenusurile in compozitie ,apoi gelatina dizolvata in sucul de portocala.Daca vrei mai accentuat gustul de portocala ,mai pui putin suc ..si coaja.Compozitia ajunge doar la o umplutura la tort de 26 cm diametru.Se intareste in cateva ore.
buna!
ziua mea este sap asta si tare as fi facut reteta de mousse de piersici.
de ce nu vrei sa-mi raspunzi la intrebare?
buna Anonim...(sincer chiar nu inteleg de ce e greu sa se scrie si un nume,macar sa ma pot adresa cuiva, mi se pare aiurea sa spun cuiva Anonim)...deci care intrebare?.... esti cea cu intrebarea daca faci mussul in cratita de 26?
imi cer scuze ca am uitat sa raspund..nu e vorba ca nu am vrut, in ultimul timp am avut destule probleme si chiar nu am mai avut timp si de internet..
Daca vrei sa pui in tort inca o crema nu numai crema asta de piersici ,atunci poti face doar jumatate ca iasa destula.
buna lissa, am facut acest mousse de piersica exact cum ai spus tu dar a iesit foarte moale...ca o smantana...se intareste cumva daca sta la frigider cateva ore? sau trebuia sa se intareasca atunci cand am amestecat cu frisca? te intreb ca vreau sa mai fac aceasta crema si pe viitor...
Buna,se intareste dupa o ora sau ceva mai mult...
Buna Lissa, felicitari pentru retetele tale minunate! Eu una am ramas foarte impresionata de torturile si prajiturile facute de tine, sunt dementiale ca aspect, dar cred ca si ca gust.
Am o mica nelamurire la aceasta reteta: gelatina pt moussul de piersici in ce cantitate de lichid o dizolvi?
Ai o rabdare extraordinara, am observat ca raspunzi la toate comentariile cu multa atentie si ne impartasesti multe din secretele tale, ceea ce se intampla foarte rar. Daca ai fi mai aproape de Cluj (de unde sunt eu) cred ca asi comanda in fiecare saptamana cate un tort de la tine :)
ps: imi cer scuze daca va aparea inca un comentariu inainte de acesta
bun Adriana,multumesc frumos de felicitari.
La gelatina pun 4-5 lg de sirop si o pun pe abur sa se dizolve,dupa ce e gata iau din crema 2-3 lg si o amestec cu gelatina ca sa nu faca cocoloase si apoi amestec cu toata crema.
Te pup.
buna, lissa! minunata reteta! moussul de ciocolata si blatul de ciocolata mi-au placut foarte mult. intentionez sa le folosesc cu mousse de alte fructe. recunosc ca mi-a dat putin de furca gelatina, (nu am mai lucrat cu gelatina), dar a iesit bine la final. voi mai incerva si alte dulciuri de la tine. mi-ai deschis apetitul de ,,prajiturit''. multumesc!
Arata apetisant aceasta prajitura. Si cred ca e si tare buna la gust.
Arata super...dar as avea o intrebare...de unde ai cadrul pt prajituri?am vazut ca e reglabil,nu?
e reglabil cadrul si l-am cumparat(de aproape doi ani) de la mag.penny market .
am facut de doua ori tortul ...foaia am copt-o in tava mare dar nu am taiat-o in doua...am mai facut inca una...iar pt mousee am dublat cantitatea la toate ingredientele si asa mi-a iesit un tort maaare....dar e asa de gustos ca nu ramane nimic din el!felicitari...imi plac tare mult retetele tale
Buna Lissa, vreau sa incerc reteta asta pentru Craciun. Ma gandeam sa imbrac tortul cu pasta de zahar, dar am vazut ca tu ai scris ca nu merge. Poti sa-mi spui de ce? Eu chiar eram nerabdatoare sa incerc pasta de zahar pentru ca n-am mai facut pana acum si ar arata minunat de Craciun. Sarbatori fericite!
buna Fleur ... il poti imbraca in pasta daca-i pui inca o foaie de blat deasupra cremei de piersici(eu l-am vrut asa doar cu doua foi)direct peste crema nu merge pasta.
Sarbatori fericite si din partea mea.
Buna Lissa,vreau sa incer si eu sa fac crema de mousse de ciocolata,iar din reteta pe care ai scris o nu am inteles prea bine cate albusuri se pun in crema esti draguta sa o mai repeti inca o data? multumesc frumos!!!
buna Madalina ,se pune un albus si 3 galbenusuri...galbenusurile le-am amestecat pe abur ,albusul l-am batut spuma si am amestecat cu frisca batuta si cu crema de galbenusuri rece.
Ciao Lissa,in primul rand vreau sa-ti multumesc ca ne impartasesti si noua ceea ce faci,te urmaresc demult,dar pana acum nu ti-am scris.Ieri am facut tortul tau in portie dubla pt un tort carte care va fii pt soacra mea,aseara can am facut mousul de piersici,gustand mi s-a parut ca mai trebuia putin zahar,nu am pus,sper sa aibe gust bun azi,de intarit s-a intarit perfect,am doar emotii pt mousul de piersici si sper sa iasa bun in combinatie cu ciocolata,vor fii vreo 35 de persoane,dar cred ca va iesi bun important ca mi-au iesit cremele perfect ca gusturile nu le putem impaca la toti,dupa-masa il gustam si dupa aceea iti spun daca le-a pacut.Te pup de departe,CAMELIA
Buna lissa, am si eu o intrebare, am mai facut un asa zis mousse de ciocolata, dar era fara oua... deci nu stiu ce era pana la urma, a fost buna la gust si fara oua, era doar ciocolata si frisca si gelatina, ca un fel de ganache. Care e rolul oualor in compozitie? as vrea sa fac iar o prajitura cu mousse de cioco si piersici, ca tot am primit la compoturi :P si acum nu stiu sa fac cu oua sau fara oua... ms anticipat de ajutor
Alexa eu am facut doar cu oua,mi se pare mai cremos..acuma vezi care-ti place mai mult dupa ce faci.
Buna! Asi vrea sa va intreb daca pot face un blat simplu pt acest tort si daca il pot face etajat? Si ar trebui insiropat blatul daca e simplu? Am facut tortul si exact ca in reteta si a ieșit super bun la gust! Cu multa stima Simona.
buna Simona,poti face orice blat ,am mai facut si eu la acest tort blat simplu ,trebuie insiropat putin.Poti sa-l faci si etajat ,pui etajul pe carton invelit in folie taiat exact la dimensiunea tortului ,iar in cel de jos implanti cateva betisoare (de frigarui)taiate la nivelul tortului ,in felul acesta nu se lasa tortul .
1.08.2012 ELENA buna liss'a mi se pare extraordinar tortul acesta o sal fac si eu la un majorat iti multumesc pt idei
Buna ziua! multumim pentru idei!
O intrebare...la glazura de cioco...am vazut la un alt tort ca ai pus si miere....exista vreo diferenta?cu/fara miere? multumesc mult!
buna Anca,la glazura cu miere mi s-a parut ca ramane mai lucioasa ...dar nu e diferenta aproape deloc daca pui sau nu miere.
Buna lissa,ma nuesc mari si imi plac foarte mult torturile pe care le faci ,intru de mult timp pe blogul tau si am incertcat cateva retete pe carele leam respectat ,au iesit foarte bune,iti multumesc pentru sfaturi si pentru ca arati si la alte persoane ce faci tu.am facut tortul cu mousseul de ciocolata si piersici a iesti delicios ,dar ca toata lumea am si eu o intrebare luna asta baiatul meu implineste 18 ani si vrea sa ii fac tortul asta dar sa inlocuiesc mousseu de piesici cu cel de ciocolata el adora ciocolata ,asa tine daca mai pun doua etaje ?Te rog frumos daca poti si nu te deranje ,poti sa-mi raspuzi prin 12 luna asta ca in 16 e ziua lui,iti multumesc foarte mult.te pup si pune cat mai multe retete
buna Mari,tine si doua etaje.
Pui pe un carton invelit in folie tortul ce vrei sa-l etajezi,taiat exact cat diam tortului,in cel de jos bagi betisoare de frigarui taiate exact cat inaltimea tortului,astfel poti etaja fara grije,etajul se sprijina pe betisoare si nu se lasa tortul.
Mult succes.
multumesc pentru ca tiai facut timp sa imi raspunzi,il comandam cu placere la tine pentru ca locuim aproape,eu sunt de langa hategsi nu miar fi greu sa vin la orastie, dar e dorinta la baiat sa ii fac eu tortul,iti multumesc inaca o data.
Buna Lisa.Vroiam sa te intreb unde pot sa gasesc si eu cadru de prajituri?ms mult
Raluca ,eu am gasit la mag penny in urma cu cativa ani ,nu am mai gasit de-atunci ,dar cauta pe net si poate gasesti la vreo firma.
Buna..Mi se pare interesanta reteta si as vrea sa o fac pt 25 februarie pt o zi de nastere...dar as vrea sa stiu daca fac un blat de tort extra pentru al pune deasupre cremei de mousse de piersici si asa sa imbrac tortul in fondant ar merge?????...multumesc
sigur ca merge Diana ,am facut si eu asa.
ceau Lisa sunt o incepatoare in arta culinara, am facut tortul sambata ptr ziua fiului meu, a implinit un anisor. este foarte bun.multumim pentru retete.
Buna D-na Lissa!As vrea sa va spun ca si eu va urmaresc cu mare drag si sa va multumesc ca ne incantati cu retele dumneavoastra! Doresc sa va intreb si eu ce fel de gelatina folositi pt cremele acestea? Eu am foosit foi de gelatina la alte torturi...dar as dori sa stiu ce fel folosit d-voastra! Va multumesc ! Multa binecuvantare sa va de-a Dumnezeu! Florentina,Arad
multumesc Florentina.
Eu nu folosesc foi de gelatina ,folosesc gelatina la plic de 10 g de Dr.Oetker.
Multumesc pt raspuns!Scuze pt literele mancate.....copilasii imi distrag atentia(2 baietei)...O seara frumoasa! Florentina
Draga Lissa, munca ta este de invidiat ! Felicitari!
Am si eu o intrebare , vreau sa fac tortul acesta la botezul fiului meu imi spui ce cantitate de crema sa fac pentru un blat de 30/40,ca sa imi iasa stratul acela de crema gros ? Iar un al doilea etaj pentru acest blat ce dimensiuni ar trebui sa aiba pentru a arata bine si cata crema sa fac pentru etajul 2? te rog sa imi raspunzi ca la tort is pe cont propriu si nu vreau sa ma fac de ras. Iti multumesc si felicitari pentru operele tale de arta :*
multumesc pentru felicitari, Lavinia draga..pentru tava mare va trebui sa faci portie dubla din tot,iar la cel etaj o portie,etajul trebuie sa fie mai mic decat cel de jos cu 2-3 cm ,deci poti face o portie.
Multumesc mult pentru raspuns ! Te pup !
a iesit minunat, un tort delicios, dulce, cremos si apetisant de savuros :)
Trimiteți un comentariu