Cam tarziu vin cu feliuta din tortul meu ,dar prinsa cu pregatirile de sarbatori nu am mai avut timp sa sortez pozele si sa postez,
....asta e o feliuta pentru voi si din tot sufletul as fi vrut sa va fi servit cu adevarat ,nu asa virtual.
Va multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea si pentru urarile de sarbatori.
....asta e o feliuta pentru voi si din tot sufletul as fi vrut sa va fi servit cu adevarat ,nu asa virtual.
Va multumesc tuturor pentru urarile de ziua mea si pentru urarile de sarbatori.
Tortul a fost simplu si racoros ,apreciat de bunii mei prieteni si vecini care au venit ca in fiecare an la mine si mi-au bucurat ziua...dar cineva lipsea totusi dintre noi...
Blatul e la fel cu cel de la tortul Kiss ,doar ca am inlocuit macul cu migdale macinate (am cumparat punga cu migdale macinate din magazin)se poate pune si nuca .
6 albusuri,
1 lingura apa,
150 g zahar,
4 linguri migdale macinate,
3 linguri pline faina.
Se procedeaza la fel ca la tortul Kiss ,diametrul este de 24cm.
Blatul e la fel cu cel de la tortul Kiss ,doar ca am inlocuit macul cu migdale macinate (am cumparat punga cu migdale macinate din magazin)se poate pune si nuca .
6 albusuri,
1 lingura apa,
150 g zahar,
4 linguri migdale macinate,
3 linguri pline faina.
Se procedeaza la fel ca la tortul Kiss ,diametrul este de 24cm.
Crema 1
500 g iaurt de fructe de padure,
100 g zahar pudra,
250 ml frisca,
20 g gelatina ,
visine din compot.
Iaurtul l-am amestecat cu zaharul pudra si am frecat pana s-a topit zaharul,am pus frisca batuta nu foarte tare si am amestecat ,
500 g iaurt de fructe de padure,
100 g zahar pudra,
250 ml frisca,
20 g gelatina ,
visine din compot.
Iaurtul l-am amestecat cu zaharul pudra si am frecat pana s-a topit zaharul,am pus frisca batuta nu foarte tare si am amestecat ,
peste gelatina am adaugat 5 lg suc din compotul de visine,am pus pe abur pana s-a topit ,am luat doua linguri din crema si am amestecat cu gelatina ,apoi cu toata compozitia.
Blatul l-am taiat in doua ,o parte am pus in forma rotunda cu inel in care l-am si copt si am stropit cu putin suc din compot desii nu e nevoie pentru ca blatul e destul de moale ...
in mijloc am facut un inel din folie de aluminiu si am pus toata compozitia de crema,am dat la frigider si m-am ocupat intre timp de a doua crema.
in mijloc am facut un inel din folie de aluminiu si am pus toata compozitia de crema,am dat la frigider si m-am ocupat intre timp de a doua crema.
Crema 2
6 galbenusuri(cele ramase de la blat)
200 g zahar,
zeama de la o portocala ,
250 g mascarpone ,
500 ml frisca
25 g gelatina.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se desfac ,am pus zeama de portocala si apoi am pus pe abur pana incepe compozitia sa se ingroase ...se lasa apoi la rece si se mai amesteca din cand in cand.
6 galbenusuri(cele ramase de la blat)
200 g zahar,
zeama de la o portocala ,
250 g mascarpone ,
500 ml frisca
25 g gelatina.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se desfac ,am pus zeama de portocala si apoi am pus pe abur pana incepe compozitia sa se ingroase ...se lasa apoi la rece si se mai amesteca din cand in cand.
Se mixeaza branza mascarpone ,apoi se amesteca cu crema de oua rece.
Frisca se bate , se adauga in crema si se amesteca pana se incorporeaza ...am mai strans zeama de la o portocala si am adaugat la compozitie (nu are nimic daca compozitia e prea moale)
gelatina dizolvata la fel ca si la prima crema in 5-6 lg de apa de data asta,se ia din crema 2 linguri si se amesteca cu gelatina ,apoi se adauga la toata crema.
Frisca se bate , se adauga in crema si se amesteca pana se incorporeaza ...am mai strans zeama de la o portocala si am adaugat la compozitie (nu are nimic daca compozitia e prea moale)
gelatina dizolvata la fel ca si la prima crema in 5-6 lg de apa de data asta,se ia din crema 2 linguri si se amesteca cu gelatina ,apoi se adauga la toata crema.
Am scos tortul de la rece si am dat la o parte usor folia de aluminiu ,apoi am pus toata crema peste cea de iaurt si pe margine ,am inchis cu capacul de blat si am dat la rece .
Aici am pus tortul pe platou ,apoi am facut o glazura de ciocolata ,am pus deasupra si am lasat sa curga cum a vrut ea si pe margine ,apoi am ornat cu fulgi de migdale partea de sus si pe marginea tortului cu napolitane in ciocolata,care mi s-au parut tare de efect si m-au scutit de mai mult ornat.
34 de comentarii:
La multi ani! Si, felicitari, pentru un tort deosebit!
LA MULTI ANI !!!sa va dea dumnezeu sanatate si tot ce este mai bun pentru dvs!!..el stie cel mai bine ce lipseste fiecaruia!!...sa faceti torturi multe,multe.....si vedeti totdeauna partea plina a paharului!....pupici!..taurasul meuuuuu!!!!
Super!!! Si eu folosesc cremele astea dar impreuna nu le-am folosit niciodata. Ma gandesc ca sunt bune nu?
La multi ani inca odata si pupici
la multi ani cu multa sanatate
La multi ani, Liliana! Multa sanatate si fericire iti doresc. Tortul este minunat, hibiscusul e superb iar sectiunea arata atat de apetisant! Si noi ne-am dori din toata inima sa iti degustam minunatia de tort nu doar virtual, dar, pana una-alta, salivam si noi cu ochii tintiti la felia aceea delicioasa... :D Pupici si inca o data, la multi ani!!!
Inca o data "La multi ani!" draga Lissa! Tortul arata tare frumos si tare gustos. Imi place teribil de mult ideea cu inelul de folie de aluminiu, nu am mai vazut la nimeni crema inconjurata si acoperita de alta crema... Iti multumesc pentru explicatii, voi incerca si eu asa ceva.
Te imbratisez cu drag,
Sanda Turner
La multi ani Lissa!Sa fii sanatoasa si sa ne incanti cu operele tale. Tortul este superb iar crema e preferata mea.
Superb.. La multi ani... sa fii sanatoasa si sa ne incanti cu cat mai multe retete!!..
Superb tort!
ai decorat superb tortul,interiorul de milioane,crezi ca m-as multumi cu o feliuta?????un sincer La multi ani!si tot ce-i mai frumos in viata sa ti se implineasca,te pup dulce
La multi ani!multa multa sanatate si fericire iti doresc!
la multi ani, draga Lissa! multe bucurii si sanatate! tortul arata minunat:D
Draga mea Lissa, iti doresc si aici un sincer si calduros la multi ani cu multa, multa sanatate si fericire. Pentru mine esti o artista desavarsita! te pup cu drag!
LA MULTI ANI! Sunt o mare admiratoare a ta, felicitari pentru maiestria cu care faci aceste torturi. Si nu in ultimul rand MULTUMESC pentru retete si pentru inspiratie.
LA MULTI ANI!
ca de obicei ,minunat !inca o data LA MULTI ANI!!!!
Va multumesc mult de tot pentru urari,multumesc din suflet ...cu toata dragostea va imbratisez.
LA MULTI ANI,MULTA SANATATE SI FERICIRE...tortul arata tare frumos,inelul din folie de aluminiu,cu cat trebuie sa fie mai mic fata de blat?si de jur inprejur tot cu crema de mascarpone il ungem.Multumesc pentru retete.
Se pot suprapune,cremele?fara a se face inelul ,din folie de aluminiu,as vrea sal fac de ziua soacrei mele pe 16 mai,te rog sa-mi raspunzi?
Diana ,se pot suprapune cremele si fara inelul acela...eu am pus inelul pentru aspectul feliei ,daca pui inel trebuie sa fiemai mic cu 3 cm fata de primul blat.
La multi anni Lissa!Foarte frumos tortul!Am primit o sectiune de la tortul kiss.O sa o postez si te voi anunta.Thanks.
as dori sa stiu daca cantitatea acestui tort ajunge pt 18-20 pers...am facut si tortul silvia,a fost deosebit,multumim ca ne impartasiti secretele...numai bine va doresc!
multumesc Paradis ,te pup.
Gabriela,depinde cum tai felia...la 15 persoane ajunge precis.
Buna lissa. foarte frumos tortul tau dar am si eu o singura intrebare: poti pune pe tortul acesta pasta de zahar sau de lapte praf?
felicitari pt tot esti o adevarata maestra. te pup. ionela
Buna Ionela ,sigur ca poti sa-l imbraci in pasta ,trebuie doar sa-l ungi cu un strat de unt inainte .
Te pup si multumesc pentru felicitari!
Salut Lissa, maiestria ta in ale cofetaritului ma inspira de multe ori sa fac si eu familiei mele prajituri bune (nu chiar ca ale tale)
Va fi curand ziua sotului meu si vreau sa il surprind cu un tort halba de bere. M-am gandit la 2 torturi mici cam de 20 diametru puse unul peste altul, dar cum tortul preferat e combinatie intre diplomat si ceva cu mascarpone si piscoturi, ma inteb daca nu se vor prabusi cele 2 etaje ale halbei imbracate in fondant?Ce ma sfatuiesti din experienta ta?
Multumesc mult .
Anca
buna Anca ,eu as face asa..as face doua tortulete cum ai zis de 20cm diam,pe unul il pui pe carton(o sa fie etajul in cel de jos bagi cateva betisoare pentru sustinere (betisoare de frigarui taiate la nivelul tortului)..astfel suprapuse eu zic ca nu o sa ai probleme.Imbraci cu pasta doar lateralele tortului si deasupra poti pune frisca sau spuma de albus ca si cum ar fi spuma de la bere,sper sa intelegi si sa-ti iasa bine.
Pupici.
Buna! Felicitari pentru minunatiile pe care le realizezi! De mult timp urmaresc pagina ta si sunt incantata de tot ce vad. Imi place foarte mult ca esti pas cu pas cum prepari. Am incercat si eu acest tort de ziua mea si mi-a iesit foarte bun(toata lumea l-a laudat), si asta datorita tie. La cat mai multe preparate delicioase. felicitari inca o data
Felicitari !Sa va dea Dumnezeu multa sanatate orice complimente as face la adresa dv ar fi prea putin LA MULTI ANI ! as vrea sa va intreb daca pot inlocui crema din mascarpone cu mouse din piersici .Multumesc darieldaria
multumesc whitemagnolia,ma bucur ca ti-a placut tortul.
Multumesc Darieladaria,sigur ca poti sa inlocuiesti crema ,merge foarte bine cu piersici.
Buna,
Am si eu o intrebare ce fel de napolitane sunt cele folosite de tine ca arata f bine....
buna Andreea ,napolitanele le-am cumparat de la mag lidl.
buna lissa, am ceva nedumeriri in privinta tortului meu de nunta si as fi foarte fericita daca m-ai putea ajuta. o sa fie alb cu trandafiri rosii si pb este ca nu stiu ce creme sa pun in el. blatul o sa fie red velvet(l-ai incercat vreo data?)tu ce creme ma sfatuiesti sa pun...imi place moussu-rile de cioco alba, neagra dar as vrea sa fie si un fruct.
Trimiteți un comentariu