Recunosc ca e pentru prima data cand fac aceasta prajitura ,desii e foarte cunoscuta si am vazut ca toata lumea o face ,am zis hai sa o incerc si eu de sarbatori...si da,e foarte buna si foarte usor de facut.
Am dat o cautare pe google la imagini si am ales chiar prima poza,am dat clik pe poza si m-a dus aici
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-20758.html .... retetele difera si chiar am vazut inca un fel de snickers si poate am sa incerc si acea reteta ,dar acum m-am oprit la asta ....si dupa ce am terminat prajitura ,am gasit-o si la mine in caiet dar sub alta denumire (gigi becali...am zambit si chiar m-am intrebat, oare sa fie chiar asa de dulce domnul gigi ? ) deci aceeasi marie cu alta palarie ...cred ca e un an de cand sora mea mi-a trimis reteta asta.
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-20758.html .... retetele difera si chiar am vazut inca un fel de snickers si poate am sa incerc si acea reteta ,dar acum m-am oprit la asta ....si dupa ce am terminat prajitura ,am gasit-o si la mine in caiet dar sub alta denumire (gigi becali...am zambit si chiar m-am intrebat, oare sa fie chiar asa de dulce domnul gigi ? ) deci aceeasi marie cu alta palarie ...cred ca e un an de cand sora mea mi-a trimis reteta asta.
Pentru blat- 7 albusuri ,7 linguri zahar 200 g nuca macinata,4 linguri pline de faina,1 lingurita praf de copt.
Albusurile se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se adauga zaharul pe rand si se mai bate ,apoi se pune nuca macinata si faina in care am pus si praful de copt.
Se da la cuptor in jur de 30 minute.
Albusurile se bat foarte bine pana se face spuma tare ,se adauga zaharul pe rand si se mai bate ,apoi se pune nuca macinata si faina in care am pus si praful de copt.
Se da la cuptor in jur de 30 minute.
Cand blatul s-a racit ,se pune deasupra o glazura din ciocolata alba topita cu ulei sau frisca .
Eu am pus 250 g ciocolata topita cu 100 ml frisca .Se pun impreuna pe baie de abur ,cand e omogenizata bine ,se intinde peste blat .Se lasa pana se raceste complet.
Peste ciocolata alba se pune crema.
12 linguri de zahar,7 galbenusuri ,200 g unt sau 250 g margarina rama cub,200 g alune sau nuca prajita si taiata bucatele.Am pus jumatate nuca si jumatate alune.
Zaharul se caramelizeaza ,se pune untul si se amesteca pana se topeste ,se pun si nucile (alunele )si galbenusurile desfacute ,adica amestecate putin inainte de a le pune ,se amesteca totul bine si se lasa sa dea cateva clocote ,compozitia se ingroase .Se lasa la rece ,am mai amestecat din cand in cand in ea si cand era doar calduta ,am intins-o peste ciocolata alba.
Deasupra se pune o glazura de ciocolata.
Am pus 250 g ciocolata simpla de lapte ,topita cu 100 ml frisca.
Cine prefera gustul de ciocolata amaruie ,poate pune amaruie.
Mie mi-a placut mai mult dupa ce a stat o zi, doua ,parca se simtea mai bine gustul de caramel .
22 de comentarii:
Arata bine! Si eu o fac, dar in reteta mea nu este ciocolata alba.
Tu ce ai folosit: nuci sau alune? Pentru ca eu am incercat-o cu ambele, dar cu nuci e mult mai buna. Alunele se inmoaie sau nu stiu ce s-o fi intamplat cu ele, dar nucile au ramas crocante.:)
Ce bine arata! o consider una din cele mai bune prajituri din lume :)
E una dintre prajiturile mele preferate! Foarte bine arata!
vai ce bine arata,mersi pentru reteta,trebu si eu so incerc num aidecit cami lasa gura apa,te pup draga.
Nu mi-ai spus la telefon ce bunatate ai facut ca dadeam fuguta pana la tine,la o bucatica:-)),e diferita de a mea,reteta mea e prea dulce ,am sa o fac pe asta a ta,sa vad daca-mi place mai mult,numai c-am sa schimb nuca cu alune,sunt mai ieftine,nu-i interesant ,in Romania,sa fie nucile mai scumpe ca alunele???cand avem nuci aproape-n toate gradinile,pupik
Ti-a reusit perfect! Este o prajitura minunata:)Pupici:x
yummy!!! trebuie s-o incerc intr-o zi, daca toata lumea zice ca e bun, atunci asa e!!
nici eu nu am incercat-o inca,dar asa vazand-o la tine mi-ai facut pofta s-o incerc !
Buna,Lisa arata super prajitura cred ca e si super gustoasa.Si eu am zambit la faza cu numele de Gigi Becali,si eu am reteta ta de Prajitura cu foi de zahar ars sub numele de Petre Roman.Interesant nu?:-) :-) :-) .Te pup.Oty
Buna Lissa, arata tare bine prajitura.Multumesc pentru sfaturile ce mi le-ai dat pentru sticla de sampanie de la tort.Am facut-o din salam de biscuiti cum ai zis. A fost super!!!
La mine pe blog te asteapta un premiu!!Te pup!!!
Yamiii, trebuie sa incerc si eu. pup
asta e reteta mea preferata de snickers. am vazut mullte variante. pup
Si mie imi place aceasta prajitura.Arata asa de bine!Felicitari!
Delicioasaaaaaaaaaaa!
Super gustoasa prajitura,grseala mare ca am vazut-o la ora asta si am sa visez numai la ea.
Succes in tot ceea ce faci!
Am dat peste acest articol... si ce pofta mi-a venit , cred ca , cobor sa imi iau ceva dulce :) !
Multumesc mult pentru aprecieri,e o prajitura foarte buna si usor de facut.
Gustoasa si aspectuoasa...si, ca sa reiau si eu ce zice Mihaela Radulescu, am intrat la tine pe blog la o ora cam tarzie...ca sa visez 'dulce'...:)
Maine o s-o fac...o urmaresc si o recitesc de prea mult timp...ce tava ai folosit ? Faci niste lucruri extraordinare si gustoase,nu ar fi prima praji pe care ti-o preiau.Multumesc!Andreea
buna, prajiturile tale sunt minunate! Vreau sa incerc prajitura Snickers, dar nu stiu ce dimensiuni trebuie sa aiba tava pentru compozitia scrisa de tine.Mersi.
Vio ,tava mea are 3o/22.
As dori sa pot cere si eu sfaturi de la dumneavostra daca se poate
Trimiteți un comentariu