11 noiembrie 2008

Pasta de lapte praf

Special pentru Alexandra.
Pentru aceasta pasta nu am o cantitate anume de sirop si lapte praf ,eu o fac dupa nevoie ,mai multa sau mai putina.
Se face un sirop din zahar cu apa, se fierbe cateva minute si se lasa la racit.Cand e rece, curge la fel ca si mierea.
Se pune cate putin in laptele praf si se amesteca la inceput cu lingura,apoi se framanta cu mana pana se face un aluat bun pentru modelat ,ca si o plastelina .Daca e prea tare se mai pune putin sirop ,iar daca e moale ,lipicios ,se mai pune lapte praf.
Culoarea pastei e un alb putin galbui ,se poate folosi asa sau se pune colorant.Daca nu se foloseste toata pasta, se impacheteaza in folie si se lasa la rece, inainte de a o refolosii se incalzeste cateva secunde la mw si isi revine ,se mai adauga putin sirop,se framanta inca putin si se poate modela.

100 de comentarii:

Cosmina N spunea...

Buna Lissa! As avea o intrebare: cum se pregateste siropul de zahar mai exact? As dori sa incerc si eu pasta de lapte praf dupa ce am vazut ce minunatii se pot face din ea. Iti doresc succes in continuare in tot ceea ce faci, sunt minunate toate creatiile tale! Felicitari!

Anonim spunea...

Buna Cosmina ,pentru inceput pune 2-3 lg de zahar si apa cat sa-l acopere,da la foc incet si amesteci pana se topeste zaharul ,lasi sa fiarba putin ..2-3 min.si-l lasi apoi sa se raceasca ,trebuie sa curga ca o miere ..succes!
Multumesc tare mult pt aprecieri!

Cosmina N spunea...

Multumesc foarte mult pentru explicatii! Am sa incerc pasta cat de curand!

Anonim spunea...

Buna lissa,esti minunata prin toate explicatiile pe care le oferi, ca noi ,incepatorii sa reusim sa realizam macar a mii-a parte din bijuteriile pe care le vedem la tine pe blog.Sunt incepatoare in ale decorarii torturilor ( ce am incercat eu pina acum au fost improvizatii,mai mult sau mai putin reusite)dar doresc sa ma'' perfectionez,,pt ca a ajuns sa ma pasioneze,insa am ajuns intr-un punct mort pt ca nu gasesc nicaieri coloranti alimentari.Oare n-am cautat eu unde trebuie?

Anonim spunea...

Multumesc si bine-ai venit pe la mine!Ma bucur ca avem aceeasi pasiune si ce bine ca explicatiile mele iti sunt de folos.
...ai dreptate cu colorantii ,nu se prea gasesc in magazine ,eu am gasit lichid la sticlute dar numai rosu ,galben si albastru(iti pare cunoscut?...ha ,ha )asa ca am auzit si apoi am cautat pe internet.. Lumeabasmelor..am comandat cateva cutiute de coloranti gel,sunt un pic mai scumpi dar te tin mult si se pot folosi si la pasta de lapte praf si la pasta de zahar.Iti doresc succes si chiar mi-ar face placere sa mai vorbim.

Anonim spunea...

Merci ca mi-ai raspuns atat de repede.M-am uitat pe acel site ,nu par sa fie foarte scumpe , insa inainte de a-mi comanda,as vrea sa te intreb daca nu ai incercat cu pliculete de concentrat de suc.Te intreb deoarece frisca pe care o utilizez la unele ornamente poate fi colorata cu asa ceva,iar acum ma bate gandul sa incerc si cu pasta de lapte praf.Intr-adevar ca primeste gustul concentratului-visine ,portocale,piersici -dar merita incercat nu?Ma duc acum sa ma apuc de treaba pt ca nu mai am rabdare,abia astept sa vad daca iese ceva.Merci inca odata pt promptitudinea raspunsului,Ana

Anonim spunea...

Ana draga ,ce buna idee cu pliculetele ,nu am stiut si chiar as vrea sa incerc ,sunt curioasa la pasta cum se comporta si daca-i da si gust de fructe e si mai bine ,ca oricum e dulce.Am sa caut pliculete ,multumesc ,te pup!

Anonim spunea...

Buna draga LISSA tot eu te bat la cap,vreau sa-ti spun ca am facut trandafirasii cu concentrat de suc de piersici.Au luat o aroma de piersici, putin acrisoara{poate daca puneam eu mai mult lapte praf era mai bine}caci n-am vrut sa fac multi doar asa de incercare.Culoarea a iesit frumoasa,insa nu stiu trebuia sa framant mai mult pasta caci parca a fost mai lipicioasa si am lucrat mai greu cu ea ,dar oricum sunt multumita pt ca au iesit frumosi si finuti.Te pup,Ana.

Anonim spunea...

Buna Ana,cred ca sunt foarte buni la gust ,am sa caut saptamana viitoare concentrat si am sa incerc si eu .Pasta daca e lipicioasa inseamna ca-i mai trebuie putin lapte ,daca e tare mai pui sirop ,trebuie framantata bine si cateodata parca e uleioasa ,atunci e cel mai bine de lucrat ..pa...pa..

Anonim spunea...

Buna din nou Lissa! Dupa cum am spus, am incercat pasta de lapte praf de trei ori si nu mi-a iesit din pacate...am urmat reteta cuvant cu cuvant, iar in momentul in care pasta devenea uleioasa incepeam sa o modelez. Dar de fiecare data mi se faramita in mana :( Intrebarea mea este unde gresesc? Oare e laptele praf de vina? Eu folosesc de la Dr. Oetker, tu folosesti o marca speciala? As dori enorm sa pot face si eu trandafirasi si sper ca in viitor voi reusi. Te pup si mult succes in continuare!

Cosmina N

Anonim spunea...

Imi pare tare rau Cosmina ca nu ai reusit pasta.Am facut si cu lapte praf de la dr.O.,folosesc si malita;e mai greu pana-i prinzi consistenta si e nevoie de mult exercitiu ,eu am ani multi in spate de cand lucrez cu pasta si o simt la mana;nu te descuraja si mai incearca cu cantitate mica panate obisnuiesti,succes!

Anonim spunea...

Multumesc mult Lissa! O sa incerc in continuare si promit ca o sa revin!
P.S.: am incercat prajiturile tale si au iesit extraordinare! Iti multumesc pentru retete, o sa incerc in continuare!

Cosmina N

Anonim spunea...

Cosmina ,cu placere si succes!
Ma bucur ca ai incercat prajiturile,desii blogul meu e tinerel si nu am pus prea multe;am multe retete dar nu stiam ca-mi fac blog ca sa le si pozez,dar oricum ...cand fac de-acum le fac si poze.Mai vb ..pa..pa.

Anonim spunea...

Buna din nou Lissa! Eiii...de data asta revin cu vesti bune! Dupa multe incercari, mi-a reusit pasta de lapte praf si am reusit sa fac si un trandafir destul de frumusel. Iti multumesc mult inca o data pentru reteta si pentru indicatii! Te pup si mult succes in continuare!

Anonim spunea...

Vai Cosmina ce ma bucur ca ai reusit!Daca ai nimerit consistenta pastei o sa-ti placa sa lucrezi cu ea,abia astept sa-mi mai spui ce mai faci.
Multumesc,te pup si eu si te mai astept pe la mine!

Anonim spunea...

multumesc ptr reteta asta asa simpla de pasta...mi-am indeplinit un vis:acela de a-mi face proprii trandafiri ptr ziua mea de nastere.mi-a iesit pasta din prima incercare, intr-adevar mi-am amintit de joaca cu plastilina:)abia astept sa-mi asez trandafirii pe tortul ce-l am in minte!
Ramona

Lissa spunea...

Ramona ,sincer ma bucur ca ai reusit sa faci pasta si trandafirii.Asa e...ca o joaca cu plastelina ,la inceput eu chiar am facut din plastelina pana am reusit sa-i fac cum imi placeau.
Te felicit si iti urez de pe-acum ''la multi ani''!

Anonim spunea...

buna,ma numesc Delia si am incercat si eu sa fac siropul de zahar dar in momontul in care l-am luat de pe foc mi sa transformat din nou in zahar ,ce gresesc eu incat nu iese ,multumesc

Lissa spunea...

Buna Delia!
Daca s-a zaharisit inseamna ca ai fiert prea mult siropul,daca e cantitatea mica ,nu trebuie fiert mult,doar aproape un minut.Incearca si pune un pic de sare de lamaie cand il pui la fiert si nu ar trebui sa se zahariseasca.Succes!

Anca B. spunea...

Buna Lissa!
Cu mult drag "rasfoiesc" cartea ta de bucate (alese) si vreau sa-mi fac curaj sa si incerc una dintre retetele tale speciale;si , anume "Tort bust".O prietena tocmai termina facultatea, si as vrea sa-i fac acest tort.Ce ma sfatuiesti,cu care pasta sa imbrac tortul?cu cea de zahar ?sau cu cea de lapte praf?
cat lapte praf mi-ar trebui pt ca sa imbrac un tort bust?Spor la treaba.pa

Lissa spunea...

Buna Anca si bine-ai venit pe la mine!Ma bucur ca vrei sa incerci ceva de la mine ..pai ce nevoie ai de curaj?facem impreuna tortul si trebuie sa iasa ceva .
Uite..mie imi place sa imbrac busturile in pasta de lapte praf pt ca e mai lucioasa si pe locurile unde ar venii''pielea'' da foarte bine pt ca pasta asta are culoare mai galbuie....acuma faci cum crezi ca ti-ar fi mai usor cu pasta ,poti pune pasta de lapte doar cum am zis ,pe unde se vede ''piele''si restul ..adica lenjeria sa fie din pasta de zahar.
La un corset mare imbracat in pasta de lapte praf tot,iti trebuie cam 500-600 g de lapte praf...depinde cat il faci de mare.
Succes!

Anca B. spunea...

Buna Lissa!Multumesc de primire!Referitor la intrebarea mea de ieri,... cred ca-s indragostita!(glumesc) defapt eu vroiam sa te intreb despre "TORTUL CARTE".ca doar acesta se potriveste la un astfel de eveniment(si doar am citit de 2 ori mesajul inainte sa-l postez!)

Lissa spunea...

Anca draga ..ha ,ha..chiar ma gandisem oare cum de-i faci tort bust?dar sti cum e ..gusturile nu se discuta!Draga mea ,m-ai inveselit si te pup!
Tortul carte poti sa-l imbraci in ce pasta vrei ,merge cu oricare .Daca imbraci in pasta de lapte praf tot cam asa ai nevoie de 500-600g ,depinde cat o faci de mare.

Anonim spunea...

buna lissa ,am facut teteta ta din lapte praf a iesit ff bine,si... ptr ca am vrut de ciocolata am topit ciocolata de bucatarie si am amestecat cu teteta ta de sirop de zahar a iesit de minune de buna pasta de cicolata , am imbracat tortul cu ea si am facut trandafirii albi a iesit fff frumos multumesc ptr reteta pa pa

Lissa spunea...

Buna!Ce ma bucur ca ti-a reusit bine pasta.....si ce idee buna cu ciocolata ,eu am facut demult pasta de ciocolata dar cu miere ,deci merge si cu siropul(oare de ce nu m-am gandit ca doar si asta e ca mierea) multumesc!

Anonim spunea...

buna lissa.blog-ul este superb chiar mununat.eu din pacate nu prea ma pricep la gatit si sincera sa fiu nu cred ca voi reusi niciodata sa fac ceva cu adevarat bun de mancat.oricum imi place sa privesc ce frumuseti si delicii creaza alte persoane.ale tale sunt opere de arta draga mea

Lissa spunea...

Buna si bine-ai venit pe la mine!Multumesc din suflet pentru complimente si te mai astept cu drag!

ana spunea...

Buna Lissa,
Astazi cautand o reteta pentru diplomat,am gasit blog-ul tau. Este super, florile sunt minunate,dar nu cred ca voi reusi sa fac liliac, cu toate ca este ziua mamei mele si ar fi o surpriza deosebita pentru ea.Dar cred ca voi incerca. Spune-mi te rog, cu ce se coloreaza in mov?
Te pup, esti super

Lissa spunea...

Bine-ai venit pe la mine,Ana!
E frumos liliacul si chiar ar fi o surpriza placuta ,nu se face greu ...doar ca e tare migalos;pentru colorat ,se gaseste gel mov de wilton ,eu am comandat de pe situl lumea basmelor sau poti combina albastru cu rosu ,astea doua culori se pot gasi la kaufland sau la alte supermarketuri si scrie pe ele colin.Cu colorant gel se coloreaza atat pasta de lapte praf cat si cea de zahar ,dar cu colorant lichid ,doar cea de lapte praf.
Multumesc frumos pentru complimente .Pa,pa..

Ingrid spunea...

Draga Lissa, felicitarile mele pentru minunatiile care iti ies atat de frumoase !!! Si bune, sunt convinsa...
O intrebare: crema aceasta se poate pastra la rece, adica in frigider cateva zile sau chiar si la congelator??
Mersi anticipat pentru raspuns si spor in tot ce mai faci si ne incanti si pe noi.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Ingrid,multumesc mult pentru felicitari!
Eu folosesc pasta asta atunci cand o fac,pt ca nu se poate face in cantitate mare ca se intareste f repede ,dar daca imi ramane ceva din ea,o pun la frigider inchisa ermetic apoi o incalzesc la microunde si o framant cu sirop pana devine maleabila....sfatul meu ar fi sa o folosesti pe moment ca foarte greu o mai preantorci.
O zi buna !

Raluca spunea...

Lissa, am ramas cu gura cascata privind torturile tale! Felicitari! Voi incerca si eu unele retete, desi as prefera sa le cumpar gata facute, recunosc!!! Succes in continuare!
Raluca

Anonim spunea...

Am vazut ca tot intreaba lumea de coloranti. Pentru cine e din Bucuresti... exista un magazin linga Magazinul Unirea cu tot felul de produse, accesorii pentru cofetarii. E un magazinas mic, in spate la Intersport, linga florarii. Au tot felul de nebunii...coloranti, paste fondant, forme tort, prajituri,bani sa ai si rabdare. pentru cei din provincie va pot da nr de telefon si poate va dau si un catalog(mai vechi, dar e bun de inspiratie). 0213156050. Eu am luat un pachet de fondant in 4 culori cu 50ron. Cam mult, dar daca nu stiam daca imi iese pasta de lapte sau zahar. Data viitoare iau doar coloranti. Au si carioci pentru colorat martipanul. Bafta ca eu am tot cautat prin magazine si nu am gasit. Te pup Lissa si astept raspunsul la albinute. Merci mult!

Lissa's Cakes spunea...

Cris ,multumesc ca ai pus adresa,am fost in mag asta in urma cu 2 ani,am stat o jumatate de ora doar asa gura casca pt ca nu mai stiam ce-mi trebuie cand am vazut atatea..mi-ar trebui tot ce-i acolo.
Am descoperit pe urma sit-ul lumeabasmelor.ro si de-acolo imi comand ,au si preturi puse si asa imi dau seama la cat ma incadrez.

marina spunea...

Buna ziua doamna Lissa

Pot spune doar ca sunteti formidabila.Am 22 de ani si intra-le torturilor pot spune ca sunt de anul trecut cand am incercat sa ii fac sotului meu o surpriza de ziua lui. Am adunat mai multe poze de pe net si am facut un tort care continea cate un elemente din fiecare poza. Dar mie nu mi s-a parut spectaculos. SI as vrea sa fac ceva mult mai deosebit. Si aseara cautand tot mai multe idei de decoratiuni, v-am gasit pe dumneavoastra. Am ramas uimita.De aceea am o mare rugaminte.Sotul meu implineste maine 23 ani si as vrea sa ii fac un tort cu o masinuta deasupra.Preblema cea mare e ca nu prea stiu cum sa o fac. Am vazut ca pe site ati postat cum se fac rotile si as vrea tare mult daca m-ati putea ajuta cu masinuta astazi. Maine ma voi apuca de tort si voi trimite poze. Va multumesc

Lissa's Cakes spunea...

Buna Marina si bine-ai venit pe la mine!
E mai greu de inteles asa din explicatii dar iti dau un link de unde intelegi mai bine.
Succes,spor la treaba si chiar mi-ar face placere sa vad tortul.
http://sugaredblog.blogspot.com/2009/04/how-to-make-3d-car-cake.html

Lissa's Cakes spunea...

Marina uite inca o adresa ...
http://www.how2cakes.com/3dcar.html

marina spunea...

Buna seara
Asa cum am promis, tocmai am pus pe mail cateva poze cu tortul de anul asta. Sunt fffff suparata :((...nu mi-a iesit cum vroiam, cum imi doream. Nu stiu unde am gresit dar :
1: pasta de lapte nu a vrut deloc sa iasa lucioasa si sa o pot modela sa prinda si o forma frumoasa + ca s-a intarit imediat
2: frisca s-a inmuiat si s-a strans toata

M-a descurat putin si de aceea nush daca voi mai face ceva pt ca nu imi iese. Oricum va multumesc mult pt ajutor

Lissa's Cakes spunea...

Marina draga,nu te descuraja ,de obicei e mai greu de lucrat cu pasta asta ,tocmai din cauza ca se intareste repede...eu sunt obisnuita ca o fac de multi ani si deja o simt la mana cand e pregatita de lucru,prin cuvinte nu as putea sa-ti explic decat ca trebuie mult framantata.
Incearca cu cea de zahar ,e mai usor de lucrat cu ea.
Te pup si ...hai curaj si altadata!

Anonim spunea...

Buna Lissa
S-a vorbit aici de pliculete de concentrat de suc folosite ca si colorant.
Despre ce pliculete e vorba?
Ma intereseaza orice metoda de colorare naturala.
Mersi
Izabella

Lissa's Cakes spunea...

Buna Izabela ,eu nu am gasit la mine asa ceva desii am cautat ,nu stiu sa spun unde gasesti...

Luminitanaty spunea...

Lissa ai un blog minunat....de ceva timp tot citesc cum se face pasta de lapte praf asa ca azi la ora asta 10 si... am incercat sa o fac ...sunt extrem de fericita mi-a iesit ...am facut niste trandafiri ...asta stiam sa fac si eu de la mama si sunt foarte dragalasi...mersi pentru retetele tale minunate

Luminitanaty spunea...

Uitasem sa aduag ca am postat si pe blogul meu reteta ta de lapte praf ,realizata de mine,sper sa nu te deranjeze acest lucru. Cu stima, Naty(luminita)

Lissa's Cakes spunea...

Naty draga ,nu ma deranjeaza deloc,ma bucur ca ai reusit pasta,o sa trec pe la tine .
Te pup si multumesc .

Anonim spunea...

Buna Lisa,
Multumim pentru retete, sunt delicioase :)
Pana acum am incercat tortul castel si tortul bust (pe care tocmai l-am facut, ca-i ziua sotului).
Am o rugaminte - spune-ne cum "aranjezi" tu imbinarile de la aceasta pasta, cum le netezesti, ca la mine se cam vad ;)
Multumesc pt raspuns.

Lissa's Cakes spunea...

Buna,
la multi ani sotului ,ma bucur ca ai incercat retete de la mine.
Imbinarile intotdeauna se acopera cu ceva...cu un snurulet..cum ai vazut la tortul bust acel snurulet negru, sau cu bilute .

Karen1 spunea...

Buna Lisa!citesc de ceva vreme si ma incanta tot ceea ce faci aici.Felicitari!! Sunt si eu pasionata de prajituri si mai ales de decoratiunile torturior.Pana acum am ornat doar cu forme facute de mine din pasta cumparata din magazin.Nu am reusit niciodata sa ,,imbrac,, tot tortul in pasta.Mi-ar placea sa reusesc sa fac un tort pentru fiul meu cu ocazia botezului.Te rog sa imi dai un sfat pt ,,imbracarea ,,tortului.cu ce este mai simplu:pasta de zahar sau cea de lapte praf??incerc sa o prepar dupa reteta ta.Cea din magazin nu stiu cum sa o intind.Pare a fi de zahar si cum o pun pe tort sa arate asa alba ,neteda si frumoasa?? cati mm are?Am pun cam multe intrebari pt inceput,sper sa nu te superi.Multumesc si numai bine

Lissa's Cakes spunea...

Buna Karen,multumesc frumos de felicitari.
Cea mai buna e pasta de zahar pt a imbraca tortul.
Tortul il indrepti foarte bine,apoi il ungi cu un strat subtire de unt frecat bine ca sa se intinda usor,pasta o framanti bine inainte de a o pune pe tort,presari pe masa de lucru zahar pudra sau chiar amidon si o intinzi,poti presara zahar si pe ea deasupra ca sa nu se lipeasca sucitorul...nu e neaparata nevoie sa o lasi de pe o zi pe alta ,o poti face si o intinzi atunci,trebuie sa fie cam de 3-4 mm ,deci mai grosuta ca sa nu se rupa.
Daca nu intelegi ceva ,sa ma intrebi si cu placere raspund.

Ramona spunea...

Buna Lissa, am reusit azi sa fac blatul de cacao pt tortul carte si am incercat pasta de lapte praf....si praf a iesit...e asa de lipicioasa ca nu m-am descurcat...oricum am incercat putin. Maine mai incerc odata, sunt convinsa ca am gresit cu ceva...dar e asa de delicioasa.....Sper sa iasa ca e pt sotul meu, maine este ziua de nastere si vreau sa-i fac o surpriza.

Lissa's Cakes spunea...

Buna Ramona,e greu sa lucrezi cu pasta de lapte praf mai ales ca e pt prima data,sfatul meu ar fi sa imbraci tortul in pasta de zahar cu care se lucreaza mai usor ,nu e nevoie sa o lasi de pe o zi pe alta,o faci si o intinzi atunci peste tort.Succes.

Gabriela spunea...

Oare daca inlocuiesc siropul cu mierea nu-i tot cam la fel???pt k nu stiu cat sa-l fierb sa fie ok. Tot incerc si nu-mi iasa

Lissa's Cakes spunea...

Se poate Gabriela,eu cand am facut prima data pasta am folosit serbet..serbetul acela colorat din comert care se pune pe prajituri,apoi am incercat cu miere, cand am inceput sa fac mai des si mai multe flori si figurine mi s-a parut mai putin costisitor sa fac cu sirop de zahar...deci poti face.

Ramona spunea...

Lissa e a treia oara cand incerc pasta de zahar pt figurine, flori. Incep sa imi dau seama cam cum merge, dar totusi sunt departe de ceea ce iti iese tie.
Cand o framanti cu mana ce mai pui pt ca este cam lipicioasa, de fapt f lipicioasa.
Iar produsul final e ok, dar nu sunt multumita, pt ca nu e fin ca la tine.

In rest ador retetele tale

Lissa's Cakes spunea...

Ramona,pasta de zahar nu trebuie sa fie lipicioasa cand lucrezi cu ea,dupa ce o framanti o lasi cateva ore sa se odihneasca si apoi iei cate o bucatica din ea ca sa modelezi ,atunci mai pui zahar pudra daca e nevoie ca sa nu fie lipicioasa sau daca e prea tare ,ungi mainile cu putina margarina sau unt si o framanti.
Aici ai scris la pasta de lapte praf ,asta normal iasa cam lipicioasa si trebuie framantata mult.

gaby spunea...

buna,lissa.de ceva timp caut o reteta(un pic mai usoara,pt inceput:-)ca nu sunt mare experta)si am gasit retetele tale.intradevar,f reusite...vreau sa fac un tort mai deosebit decat ce am facut pana acum pt fetita mea cate implineste un an...am vazut torturile pt copilasi,superbe...dar e ce nu pot vizualiza reteta?dau clic pe imagine,si nimic!

Lissa's Cakes spunea...

buna Gaby,torturile ce le vezi sus sunt doar poze,nu am cum sa fac poze pas cu pas la toate,retete am mai jos la prajituri si torturi...

Bianca-Deva spunea...

Buna Lissa,
Am si eu o intrebare : daca siropul de zahar tot are o consistenta ca mierea, nu as putea sa il inlocuiesc de tot cu miere?ca am mai auzit alte fete care fac pasta de lapte cu miere.Si oare as putea folosi miere la lipirea formelor pe pasta?
Aaa..si mai am o intrebare :cu ce scrii pe pasta?ai carioca sau ...?
Multumesc anticipat!

Lissa's Cakes spunea...

Bianca ,poti face pasta si cu miere,eu folosesc siropul ca nu e asa costisitor.Pe pasta scriu cu pensula si cu colorant.

Anonim spunea...

Lissa,esti foarte talentata!Felicitari!
Azi am facut 2 catelusi si vreau sa-i pun pe tort saptamana viitoare.
Cum se pastreaza figurinele din lapte praf?
Multumesc!

Anonim spunea...

buna!as vrea sa te intreb ceva....pt tortu cutiuta inimioara....se foloseste pasta de zahar sau de lapte praf..pt capac? multumesc Cristina

Lissa's Cakes spunea...

Cristina, poti sa folosesti oricare pasta .

Anonim spunea...

buna lissa.felicitari pt minunatiile tale..eu abia acum experimentez..asta nu inseamna k o sa-mi si iasa :))
eu as vrea sa te intreb ceva pa pasta de lapte praf:se foloseste un anumit tip de lapte praf??pt sunt unele fara zahar,altele cu zahar..te rog ajuta-ma cu dilema asta..te poop..

ANA spunea...

buna Lissa,ma numesc ana si pt inceput vreau sa te felicit pt tot ce faci,esti minunata!vreau sa iti spun k am incercat si eu pasta de lapte praf dar nu stiu unde gresesc pt ca mi se intareste ff repede.cam dupa 10 minute nu mai pot lucra cu ea,imi poti da un sfat?

Una spunea...

Buna, Lissa. La fel si eu ca si cele care au comentat inaintea mea, am ramas cu gura cascata la ce minunatii am vazut aici. Mi-ar place sa fiu asa de talentata ca tine si sper sa imi fac candva curaj si sa ornez macar pe un sfert torturi frumoase ca ale tale. E drept, sunt mai la inceput de drum in ale gatitului, abia ce am inceput si eu "sa imi bag nasul prin oale". :))
Asa, am si eu o nelamurire, mai bine zis nu stiu...care e diferenta intre pasta de zahar, de lapte praf...cate feluri de pasta pentru ornat exista? Nu se intaresc pe torturi? Eu am mancat recent la cineva un tort imbracat in ceva...era tare buna "chestia" aia. Martipanul cum e? Scuze ca te-am bombardat cu atatea intrebari..:">
Te pup, admir si urmaresc cu drag. Alexandra, Suceava.

Una spunea...

Nelamurirea mea se refera la consistenta, aspect, daca sunt tari dupa o perioada pe torturi sau moi, gen...caramele gumate.

Lissa's Cakes spunea...

buna Una ,multumesc de aprecieri.
pasta nu se intareste pe tort pt ca inainte de a o pune ,tortul trebuie imbracat intr-un strat de unt si-i tine umezeala ,nu o lasa sa se usuce ...se intareste doar deasupra dar se taie bine.Diferenta intre paste ...cea de lapte praf e mai buna la gust dar se lucreaza mai greu cu ea decat cu cea de zahar ...poti pune si in cea de zahar arome daca vrei...martipanul e foarte bun la gust pt ca are gust de migdale ,dar nu e foarte alb ca si pasta de zahar..Eu lucrez mai mult doar cu pasta de zahar ce o fac eu.

Lina spunea...

Buna!!! ma numesc Lina si de ceva timp ma tot minunez de lucrarile pe care le faceti... adevarate opere de arta!!!Felicitari! Mai experimentez si eu cite putin, cu siguranta de la d-stra avem ce invata. Acum vreau sa va intreb daca se poate... cum sa obtin culoarea neagra? Am colorant negru wilton, dar imi iese doar sur... chiar si rosu nu este asa cum ar trebui sa fie...chiar daca pun o cantitate mai mare. Este vre-un secret anume? la d-stra tot timpul vad niste culori atit de vii si frumoase... Multumesc anticipat

Lissa's Cakes spunea...

buna Lina,multumesc pentru felicitari!
La pasta de zahar nu iasa culorile intense,e asa cum ai zis ,negrul e un gri,rosul e mai roz ,pasta nu suporta sa pui mult colorant ca se farama si de aceea cand am nevoie de culori intense vopsesc pasta de zahar dupa ce imbrac tortul...sau folosesc pasta de lapte praf care suporta culorile oricat ai baga si nu se farama.

Magda spunea...

Buna Lissa ! As vrea te rog sa-mi zici cum folosesti colorantul gel de la Wilton ? Adica ce cantitate trebuie pusa in pasta de zahar ? Multumesc !

Lissa's Cakes spunea...

buna Magda ,nu pot sa-ti spun o cantitate anume cat sa pui ,dar iei cu o scobitoare si pui pana obtii culoarea dorita.

Roxana spunea...

Buna,

Vreau inainte de toate sa te felicit pentru minunatiile astea de torturi, daca as putea face 30% din ce faci tu m-as simti tare :)
Cu facutul torturilor ma descurc, problema e decoratul dar cu ajutorul sfaturilor tale sper sa reusesc si eu.
Am si cateva intrebari:
1) Colorantul praf e ok pentru pasta de zahar? (asta mi-a recomandat vanzatoarea, dar abia dupa am vazut ca tu recomanzi ala gel, o sa iau si de ala dar nu as vrea sa le arunc pe astea pe care le am).
2)Din ce ai facut trenuletul Thomas, e tot din pasta? Peste o luna baietelul meu (care se numeste Thomas) face 2 ani si e super indragostit de trenulet.
3) Pot face ornamentele de pasta cu cateva zile inainte de a le folosi? Daca da, cum sa le pastrez?

Sper ca nu ti-am dat prea multa bataie de cap, iti multumesc din suflet.

Lissa's Cakes spunea...

buna Roxana ,multumesc pentru felicitari.
E bun si colorantul praf,dar mie mi se pare ca trebuie sa pun mai mult pentru culoare si de-asta folosesc pasta ,adica astea
http://lumeabasmelor.ro/browse/51/colorant-wilton
cu pudra poti da nuanta florilor,arata foarte bine.
Trenuletul l-am facut din blat,sau poti face din compozitie de salam de biscuiti ,eu am faramat blat ,am amestecat cu nuca (sau poti pune biscuiti macinati) cu unt topit,zahar pudra,esenta de rom ..cat sa se tina ca sa pot modela si sa formez trenuletul,apoi am imbracat in pasta.
Ornamentele le poti face cu o saptamana sau doua si inainte de a le folosi si le pastrezi la temperatura camerei pe o tavita sau intr-o cutie ,se usuca si stau foarte bine.

Roxana spunea...

Buna,
Multumesc pentru raspunsuri.
Azi e ziua mamei. I-am facut un tort, am imprumutat ceva de la tine, cremele ma gust erau super (cea cu iaurt si visine, si cea cu mascarpone si zeama de portocale).
Am imbracat in pasta de zahar si am facut pasta de lapte praf pt ornamente.
Si aici vine problema: pasta de lapte praf se lipea, am pus lapte praf dar tot se lipea, daca mai puneam devenea foarte tare. Poate laptele praf e de vine, eu stau in Italia, la granita cu Sloveni, si am luat de la sloveni lapte praf (in Italia nu au decat de ala pt copii).
Pe total: sunt foarte departe de ceea ce faci tu, dar nu ma las :)
Mai am o intrebare: cand faci pasta colorata cand adaugi colorantul?
Felicitari pt tot ce faci, sunt perfecte!

Anonim spunea...

buna ma numesc SIMONA,felicitari pt ceea ce faceti ,as dori sa-mi spuneti cum se face pasta de zahar

Lissa's Cakes spunea...

buna Simona,pasta de zahar e postata pe coloana din dreapta exact sub pasta de lapte praf...la ornamente.

Lissa's Cakes spunea...

buna Roxana,multumesc pentru felicitari.
la pasta colorata adaug colorantul dupa ce e gata framantata,poate ca nu am nevoie de toata colorata.
Pasta de lapte praf e mai greu de facut tocmai din cauza ca se lipeste si tot trebuie ba sa framanti ,ba sa mai pui lapte praf ,depinde si de laptele praf .Eu as zice sa incerci si pasta de zahar ,e mai usor de facut si se imbraca mult mai bine tortul cu ea.

Ioana spunea...

Buna.Ma numesc Ioana.Tin mai intai sa va felicit pentru tot ceea ce faceti,sunteti minunata:).Am facut acum cateva zile pasta din zahar.De facut s-a facut,avea aspectul ca si o coca nu se lipea.Dar cand incercam sa modelez cu ea se faramita toata si deabia am reusit sa fac cativa trandafiri nu mai zic sa invelec si tortul:)l-am facut din bucatele.Reteta am facut-o exact cum scrie.Poate ma puteti ajuta ca a doua oara sa imi reuseasca.Va multumesc!

Lissa's Cakes spunea...

multumesc Ioana pentru felicitari.
Ai facut pasta de zahar sau pasta de lapte praf?Intreb pt ca mi-ai scris despre pasta de zahar aici la cea de lapte praf.
La pasta de zahar daca se farama inseamna ca are prea mult zahar. incearca sa o framanti bine cu mainile unse cu margarina.

nefertari spunea...

Buna Lissa,
Felicitari pentru retete.
Am incercat astazi reteta de pasta de lapte praf pentru niste trandafiri. Intamplator aveam in casa dulceata de trandafiri si am folosit dulceata pentru a colora siropul. Mi-a iesit din prima iar trandafirii au iesit superbi, bineinteles cu gust de trandafiri datorita dulcetei.
Multumesc si mai astept si alte retete interesante.

Danuta spunea...

Buna, Lissa!
Multumesc din suflet pentru raspunsul de la sectiunea "Torturi cu embleme sportive", m-a ajutat foarte mult. De fapt, multumesc pentru tot ce faci, pentru rabdarea cu care ii ajuti pe toti cei care au nevoie, e minunat sa gasesc raspunsuri si rezolvari la toate problemele mele in lamuririle pe care le dai altora.
Acum referitor la pasta de lapte praf. Am facut-o azi si a iesit foarte bine, se lucreaza foarte bine cu ea pentru figurine, insa pentru asta iti trebuie talent :">. Am incercat un trandafir, dar se pare ca mainile tale sunt magice, pentru ca mie nu imi iese deloc :(. Oricum, am reusit sa incropesc o floare, deci mi-am salvat onoarea ;). Multumesc si mult succes pe mai departe!

Anonim spunea...

Buna Lissa ! Am si eu o intrebare urgenta pt tine, daca vrei sa-mi raspunzi te rog. Am de facut un tort pt sambata imbracat in frisca, si nu stiu ce fel de decoratiuni sa-i pun. Vreau sa ii pun niste trandafiri, dar cei din pasta de zahar si topesc, se inmoaie...intrebarea e urmatoarea : "si decoratiunile din pasta de lapte praf se topesc in contact cu frisca?" Cu stima, Ramona M. Multumesc anticipat.

Lissa's Cakes spunea...

buna Ramona,nu se topesc ornamentele din pasta de zahar pe frisca ,se inmoaie putin partea care ajunge in contact cu frisca dar forma nu-si pierd,poti unge putin cu unt sau margarina partea care vine in frisca ,eu asa fac si nu am probleme ,chiar pt sambata o sa fac si eu un tort imbracat in frisca si pun trandafiri din zahar.Cei din lapte praf sunt un pic mai rezistenti.
Succes.

Anonim spunea...

Multumesc din suflet pentru sfaturi, Lissa. Mi-e mai usor sa ii fac din pasta de zahar, pentru ca pasta de lapte praf, nu prea imi iese...oricat de mult lapte praf pun in ea, tot lipicioasa e. Cum intinzi tu pasta de lapte praf? Ce foloseti cand lucrezi cu ea? De exemplu la pasta de zahar, lucram cu masa pudrata cu zahar pudra sau amidon, sau cu masa unsa cu ulei de palmier. Dar la pasta de lapte praf?? La mine mi se lipeste si ma enerveaza...:( Ajuta-ma te rog ! Am pus miere si lapte praf. Ce lapte praf foloseti? Multumesc din suflet. Pupici. Ramona M.

Lissa's Cakes spunea...

buna Ramona ,e mult mai usor de lucrat cu pasta de zahar..pasta de lapte praf trebuie framantata foarte mult,eu nu pun ulei cand lucrez cu ea ,dar trebuie intinsa pe ceva lucios ,marmura sau musama ca sa nu se lipeasca....eu folosesc lapte praf malita sau dr O ,dar il mai rasnesc inca odata ca are granule de zahar..foarte rar mai folosesc pasta asta.

Anonim spunea...

Buna Lisa si felicitari pentru retete, indemanare si ingeniozitate,numele meu este Carmela, am incercat si eu azi pasta de lapte praf pentru ca vreau niste decoratiuni pt pici a mea care face 2 anisori, insa nu isi pastreaza forma..am incercat un ursulet si s-a dus cu totul in jos :( se lipeste pe orice o pun inclusiv pe maini.. in frigider se pastreaza bine o saptamana?sau trebuie sa fac cu o zi inainte? pupici si spor la frumos so bun in continuare

Lissa's Cakes spunea...

buna Carmela,de obicei eu cand fac pasta asta atunci o si folosesc ,daca o pastrezi mai mult timp se poate incalzi la mw ca sa se inmoaie ,dar trebuie framantata mult pe urma ,de lipit asa se lipeste pana cand ii nimeresti consistenta ,deci trebuie foarte mult framantata,daca nu esti obisnuit cu pasta asta o sa-ti fie greu de facut figurine.Eu ti-as recomanda pasta de zahar ca se lucreaza mai usor cu ea.

florentina spunea...

buna...am incercat foarte multe retete torturi si mi au iesit super...am o nedumerire...am mai incercat sa fac sirop de zahar si nu prea mi a iesit...as putea sa inlocuiesc siropul de zahar cu mirea de albine? te pop si felicitari

Lissa's Cakes spunea...

sigur ca poti Florentina ,te pup si eu si multumesc pt felicitari.

reni spunea...

Buna Lssa,te felicit pt acest blog.M-am uitat la torturile pt copii si nu am gasit retete la nici una doar poze,ai putea sa ami spui cum dau de rete.

Lissa's Cakes spunea...

multumesc reni pentru felicitari...acolo sunt doar poze cu torturile,retete gasesti doar pe coloana mai jos unde am torturi si prajituri...

Unknown spunea...

buna lissa ma bucur mult ca am gasit aceasta pagina la o prietena,esti minunata imi plac toate postarile tale.as vrea sa te intreb care este mai buna sau diferenta dintre pasta de zahar si cea de lapte praf.si as mai dori sa te intreb ce fel de crema este buna sa imbrac tortul inainte sa pun pasta de zahar si as vrea o reteta de crema care sa pot orna apoi tortul de pasta de zahar.sunt incepatoare si imi place mult bucataria.mersi si succes in continuare.

Lissa's Cakes spunea...

buna Nicol,pasta de zahar e foarte alba si cea de lapte praf e galbuie ,cea de lapte praf e mai buna la gust ,cu cea de zahar se lucreaza mai usor.
Tortul il poti imbraca intr-un strat de crema cu unt sau doar cu unt frecat cu zahar ,sa fie moale.
Pe pasta poti scrie cu unt sau cu royal.

Ana spunea...

Buna Lisa.Vroiam sa te intreb daca la reteta de pasta din lapte praf in loc de siropul acela de zahar care se pune, pot pune glucoza lichida subtiata un pic pe foc?Si vroiam sa te mai intreb cand pui tu colorantul in pasta de zahar. Pentru ca eu folosesc colorant gel de la willton, dar niciodata nu pot imbraca un tort de o alta culoare inafara de alb, pentru ca pasta mi se farama si nu il pot intinde frumos pe tort. multumesc mult

Lissa's Cakes spunea...

buna Ana,nu stiu ce sa spun ,eu am facut doar cu sirop,incearca pe o cantitate mica.Colorantul il pun dupa ce e gata framantata pasta,e adevarat ca daca pui mult colorant se farama pasta ,de aceea nu am nici eu culori stridente.

Anonim spunea...

Coloranti am luat eu de pe pastaidevanilie.ro

Anonim spunea...

Buna, fiul meu face 4 anisor si ma bate gandul sa incerc un tort de ciocolata care sa arate ca una din celebrele Angry Birds, cea rosie. La un diametru de 28 de cm al tortului, cu ce ma sfatuiesti sa il imbrac pt ca sunt portiuni mari de rosu si alb, apoi ceva material pt ochi, sprancene si cioc. Mersi, Mirela

Laura spunea...

Buna seara, Lissa! Te rog frumos daca poti sa imi spui daca pasta de lapte praf este lucioasa. Eu pana acum am facut doar pasta de zahar care mi-a iesit bine, insa e mata. Am vazut in schimb niste torturi care aveau pe ele o pasta care parea sa fie din lapte dupa gust sar era lucioasa. Si inca ceva. Daca vreau sa fac un tort cu o pasta intens colorata, adica sa nu fie culori pale, ce coloranti imi recomanzi? Pana acum am pus coloranti luchizi care au o puteremica de colorare. Si am mai folosit din gama asta noua de coloranti gel de la dr Oetker dar nici aia nu coloreaza intens. Multumesc, bravo pentru toate minunile care iti ies din maini si scuze de deranj!

Unknown spunea...

Buna!
Vreau si eu sa fac trandafirasi, dar am o intrebare raman tari sau daca ii tin un pic se topesc. Eu am facut odata si au inceput sa se topeasca si sa isi piarda forma. Imi trebuie pentru torturi in fiecare saptamna. As putea sa fac mai multi odata?
Multumesc frumos.

Lissa's Cakes spunea...

Laura,pasta de lapte praf e lucioasa,e buna la gust si se coloreaza intens,doar ca se lucreaza mai greu cu ea.Eu folosesc mai mult pasta de zahar dar am aceeasi problema ca si tine cu colorantii ,nu pot face culori intense ,folosesc geluri de wilton dar daca bag mult colorant se farama,de ceva vreme am incercat colorantii modecor de pe lumeabasmelor si parca sunt mai concentrati.
http://www.lumeabasmelor.ro/index.php/coloranti-alimentari/coloranti-alimentari-modecor.html

Lissa's Cakes spunea...

buna Alina,se intaresc trandafirasii daca-i lasi la temperatura camerei,poti sa faci cati vrei si-i pastrezi in cutie ,dar nu la frigider.