9 noiembrie 2008

Tort cu embleme sportive














29 de comentarii:

Unknown spunea...

microbistii pot fi fericiti au acum datorita mainilor tale minuate torturi cu echipele preferate

Anonim spunea...

Buna,Lissa! As vrea sa fac si eu un tort cu Dinamo pentru iubitul meu. Poti sa-mi spui cum ai facut iarba? Si daca ai imbracat tortul cu fondant? Multumesc frumos. Livia

Anonim spunea...

Buna Livia,iarba e nuca de cocos colorata ,se gaseste la supermarket
la punga de 100g;tortul e imbracat in frisca .

fely3 spunea...

Draga mea,te rog ajuta-ma cu o idee,vreau sa fac un tort in forma de manuse de box,dar nu am foarte multe idei.....Te pup dulce si iti trimit caldura si briza marii!

Lissa spunea...

Fely draga mea ,sper sa nu vin tarziu cu un raspuns ,dar am fost plecata si nu am intrat de cateva zile pe aici.Un tort manusi de box nu e greu de facut ,hai ca-ti trimit cateva poze ....
Te pup si multumesc ca te gandesti la mine de aolo de la malul marii...nici nu stiu daca vara asta ajungem pe-acolo.

fely3 spunea...

SARUT MANA MULT !Super pe 22 trebuie sa-l fac am sa-ti trimit poza.Pupici,mii de multumiri.

Lissa spunea...

Te pup Fely si abia astept sa-l vad!

Camelia spunea...

As dori sa-i fac iubitului meu tortul cu emblema rapid, m-ati putea ajuta cu niste sfaturi va rog.din cate oua fac blatul si cum fac emblema?
Va multumesc anticipat

Lissa spunea...

Buna Kamy!Pentru blat depinde de cati musafiri o sa fie ,daca faci dintr-un blat de 6 oua la diam de 26 ,e suficient pentru 15 persoane.
Emblema eu am scos-o la imprimanta de pe net;fiind mai complicata ca si celelalte am scos 3 pagini,apoi am decupat-o ca un puzzle...deci prima data emblema (forma)apoi pasarea din mijloc separat ,aripile separat ..le-am decupat pe urma din pasta de zahar,am colorat ce trebuia si le-am lipit cu sirop de zahar tot la fel ca un puzzle...sper sa ma fi facut inteleasa .Succes!

Camelia spunea...

Va multumesc mult pentru ajutor .O sa mai revin cu cereri de ajutor :)si cu poze la final.

Lissa's Cakes spunea...

Cu plcere Kamy ,te astept cu placere si m-as bucura sa-mi arati ce ai facut .Pa!

Camelia spunea...

Buna ziua , mai a o intrebare cum fac sa colorez cu gri aripile ,colorant rosu de gaseste dar gri?
marginea o sa o fac co cicolata si pt grena o sa iau si un colorant albastru si cu putin galben poate iese ceva sau merge sa pun cioco topita sau cacao?
tare imi e ca o sa scrie doar rapid si atat :))
va multumesc

Lissa spunea...

Buna Camelia!
Ca sa iasa gri,am cumparat colorant negru ,gel de wilton ,de pe situl"lumea basmelor.ro" ;am amestecat putin negru cu pasta si mi-a dat gri ,cu altceva nu are cum sa-ti iasa culoarea,pe margine poti da si cu ciocolata topita.
Mult succes draga mea!

Camelia spunea...

va multumesc mult

monica spunea...

Lissa, poti sa imi spui te rog daca emblemele le faci din fondant si dupa ce este uscat fondantul aplici pe ele cu ciocolata topita restul de detalii? as vrea sa fac un tort pt sotul meu cu emblema de la cfr cluj (destul de complicata, zic eu) si un altul cu cea de la dinamo pt finul meu. multumesc mult!
monica

Lissa's Cakes spunea...

Monica emblemele sunt din pasta, deasupra le pictez cu colorant.
Pana nu se intareste pasta ,apas cu un varf de lingurita sau cutit sa formez cat de cat modelul si apoi colorez.

monica spunea...

multumesc mult de lamuriri. sper sa reusesc sa iasa torturile cu embleme cit de cit decente :)

monica spunea...

lissa, mai am o intrebare. ai idee cum as putea obtine la fondant/pasta de zahar culoarea visina putreda (pentru emblema de la cfr cluj)? am incercat sa combin putin rosu cu maro, dar nu a iesit ce trebuie. poate ai tu o idee. merci mult!

Lissa's Cakes spunea...

Monica ,incearca sa pui un pic de negru in rosu pana obtii culoarea ...cate putin de tot ,asa le mai combin si eu ca nu sunt culori dupa cum mi-ar trebui si mie de intense.
O sa iasa bine ,ai sa vezi ...si o sa fie tare incantat sarbatoritul ,te pup si spor la treaba!

monica spunea...

a mers, Lissa. am pus rosu cu negru si a iesit un visiniu destul de frumos. la emblema m-am cam chinuit, dar nu a iesit rau pt prima incercare. noroc ca ai pus tu explicatii cum ai facut emblema de la rapid si am urmat instructiunile tale de acolo pt emblema de la cfr cluj (e de munca, nu gluma, si trebuie multa migala si rabdare; te admir ca poti sa faci atatea torturi si ai rabdare sa le decorezi asa deosebit). am pus-o acum la uscat si o sa dea foarte bine pe tort. oricum o sa fie o surpriza enorma si sant sigura ca toti microbistii invitati or sa ramina cu gura cascata cind or sa vada tortul. cand ai timp, mai pune pe site tehnici din astea de decorat. am sa te tot vizitez online sa vad ce ai mai pus nou si ce mai putem sa invatam de la tine :)

Lissa's Cakes spunea...

Buna Monica ,ce ma bucur ca ti-a iesit emblema ,o sa fie tare frumos tortul.E adevarat ca e multa migaleala la ornamente si iti ia mult timp,dar pe urma cand vezi incantarea celorlalti ,uiti cat ai avut de lucru si esti satisfacut stiind ca chiar tu ai facut asa ceva.
Eu te felicit pentru reusita si la mai multe ...te pup!

monica spunea...

Lissa, am fost plecata citeva zile si nu am avut acces la internet, dar cum am venit acasa am vrut sa iti scriu si sa iti doresc o primavara frumoasa, cu mult soare si caldura in casa si in suflet! am inca o intrebare in legatura cu torturile si ornatul :) cind ornezi cu frisca torturile, pui ceva in frisca ca sa fie mai tare si sa pastreze forma ornamentele? am incercat sa fac bordura aceea tip cosulet si nu a prea mers pt ca era frisca moale. aici nu gasesc intaritor de frisca, ai idee cam ce as putea folosi ca sa aiba o consistenta buna pt ornat?

Lissa's Cakes spunea...

Multumesc frumos Monica ,o primavara frumoasa iti doresc si eu!
In frisca nu pun nimic ,folosesc frisca vegetala si o bat nu foarte tare dar nici sa fie moale ,cand raman urme in ea ca care-si pastreaza forma ,atunci e gata.
Nu stiu ce sa zic ,poate daca ai pune un pic de gelatina ...eu nu am incercat dar cum zici ca nu se gaseste intaritor ,ai putea incerca.

monica spunea...

am sa incerc cu putina gelatina si vad ce iese. tot asa am facut si eu cu frisca lichida, am batut-o cit sa isi tina forma, dar pe urma la temperatura camerei se moaie si cade, nu mai tine la borduri. am observat ca si de la caldura palmelor (cit e in cornet) se moaie. e alta frisca lichida decit acasa, acolo ieseau toate de minune, aici numai batai de cap am :) oricum, trebuie sa gasesc eu formula magica pina la urma!

Radu spunea...

Lissa imi spui te rog cum ai pus emblema echipei dinamo pe tort ? ms mult

Sanovita spunea...

foarte frumoase toate torturile si toate decoratiile si esti o dulce ca le impartasesti cu noi.anu asta o sa incerc si eu ceva de revelion.dar am si eu o intrebare scrisul cu ce il faci??de ex steaua bucuresti cu l-ai scris si emblemele le pictezi ca si la desen nu??

Danuta spunea...

Buna, Lissa! Sunt de-a dreptul fascinata de blogul Dvs. Am facut cate ceva de pe-aici si totul mi-a iesit de minune, chiar si pasta de zahar, desi nu sunt un bucatar foarte experimentat sau priceput. O singura intrebare suplimentara as avea si eu. Ati spus ca pentru a dilua colorantii suficient cat sa ii puteti folosi la picturi, folositi alcool. Nedumerirea mea este: ce fel de alcool? Coloranti Wilton gel folosesc si eu, dar am incercat sa ii diluez cu apa si nu iese tocmai bine, din nefericire... Multumesc mult si felicitari pentru talentul de care dati dovada!

Lissa's Cakes spunea...

Danuta poti sa folosesti orice alcool ,chiar si tzuica ..alcoolul se evapora repede si se usuca mai repede, spre deosebire de apa se coloreaza mai uniform.

Anonim spunea...

Buna Lissa!Urmaresc de foarte mult timp acest blog al tau,pot spune ca esti un fenomen pe acest glob.De la tine adica de aici dupa acest blog am invatat multe,iar pt asta i-ti multumesc ca existi...la cat mai multe realizari...Rozy