Mi-am permis sa dau prajiturii numele meu.
Odata mi-a sugerat o d-na draguta care ma viziteaza ,sa fac o prajitura si sa-i dau numele meu ...a trecut ceva vreme ,inspiratia mi-a venit acum doua zile cand ma gandeam ce prajitura sa fac, urmau astea doua sarbatori si trebuia sa fac ceva dulce,am rasfoit prin caietele din dotare si am zis...hai ca o sa combin eu ceva si am trecut la treaba .Asa de concentrata eram la prajitura ca am uitat si de poze ...acum merit sa ma certati ,dar mi-am amintit doar la crema de poze,imi cer scuze.
Cam asa arata interiorul si va spun sincer ca e si aspectuoasa si foarte buna...va trebui sa ma si laud putin ..nu?
1) -Sa incep cu foile din blat maro:
4 oua ,4 lg zahar,1lg ulei,1lg cacao,3 lg faina .
Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul ,se amesteca galbenusele si uleiul si se adauga la compozitie ,apoi cu lingura de lemn se amesteca usor faina impreuna cu cacao.Pe dosul unei tavi cu marimea de 30/22 pe care am pus hartie de copt ,am copt din compozitie doua foi.
2)-foi din blat roz:
4 oua ,4lg zahar,1lg ulei,3lg budinca de capsuni,1lg faina.
Se bat albusele spuma tare ,se pune zaharul,se amesteca galbenusele si uleiul si se adauga la compozitie,cu lg de lemn se amesteca usor budinca si faina.
Se coc doua foi ca si la prima compozitie.
3)-blat cu nuca:
5 albuse,100g zahar,5o g nuca cocos,50 g nuca macinata,2lg faina ,1/2plic praf de copt,1lg esenta de vanilie.
Albusele se bat spuma tare ,se pune zaharul si se bate in continuare ,se pun restul de ingrediente si se amesteca usor cu lingura.
In tava pe care am copt foile ,se coace blatul .
Crema:
5 galbenuse(ramase de la blatul cu nuca),10 lg zahar,10 lg lapte,100 g ciocolata alba,1/2 lamaie (coaja si suc),100g ciocolata cu gust de capsuni,1lg cacao,35o g unt.
Galbenusele, zaharul si laptele ,se amesteca pe baie de abur pana se ingroase.
Asa fierbinte am impartit in doua cratite,in una am pus ciocolata alba rupta bucatele mici ,am amestecat bine pana s-a topit ,apoi am pus sucul si coaja de lamaie;in a doua am pus ciocolata cu capsuni si am amestecat pana s-a topit ,am lasat la rece amandoua compozitiile.
Untul l-am frecat spuma ,l-am impartit in doua ,jumatate am amestecat cu crema alba ,jumatate am amestecat cu cacao si crema maro.
Am montat prajitura asa cum se vede si in poza:
-foaie maro,jumatate din crema alba,
-foaie roz,jumatate din crema maro,
-blatul cu nuca,crema maro,
-foaie roz,crema alba.
-foaie maro.
Deasupra am pus o glazura de ciocolata: 200 g ciocolata topita cu 120 ml frisca.
Aici am surprins o feliuta mai aproape...pentru voi.
33 de comentarii:
Vai ce bine arata!!!
Asta trebuie facuta!
A mai ramas o feliuta mica,mica?
Foarte bine arata!!!Si cu siguranta merita numele tau!!!Sa ai un An Nou plin de bucurii!
Arata foarte bine, iar numele e pe masura... sa traiasca prajitura cu numele si tu la fel... Pupici !
Mariana ,vino repede ca mai am ceva ...te pup!
Multumesc Judy draga!
Daniela ,te pupacesc si ..hai ca mai am din prajitura si te servesc cu mare drag!
Mmm...dar ce bunatate ai tu aici!
Ce grozav arata!De ce ingrasa asa dulciurile??????
Vai Daniela chiar asa,oare de ce tot ce-i bun ingrasa? ...ce bine ar fi daca ar fi invers..ha ..ha.cred ca numai prajituri am face.
Lissa, fur macar virtual o feliuta si te invit sa ridici un premiu de la mine.
Pupici... dulci, dulci... ca prajiturica ta.
Minunata prajitura! Felicitari. La multi si un an nou cu sanatate!
Draga Lissa,
Pentru deosebita activitate in blogosfera culinara, iti ofer un premiu care sa-ti lumineze anul abia inceput, impreuna cu toate gandurile mele bune pentru tine!
Daca-ti face placere sa-l primesti, te astept cu drag sa-l ridici!
Cat de bine arata, felicitari... ai reusit sa-mi faci o pofta de dulce... :P
PS: Un "premiu frumos" te asteapta pe blogul meu!
Numai bine!
Foarte bine arata prajiturica,cu siguranta ne vom bucura si noi de gustul ei in curand...multi pupici.Sper ca ai primit urarile noastre pentru sarbatori?
Multumesc Daniela pentru premiu,trec pe la tine!
Marcela ,multumesc pentru felicitari si la multi ani si din partea mea!
Multumesc frumos ,Dana ,o sa trec sa iau premiul cu cea mai mare placere!
Multumesc Florena ,o sa vin dupa premiu!
Fely draga ,am primit si multumesc tare ,tare mult.
Pupici de la mine!
Ma numesc Mirela Mitocaru si e prima data cand va scriu. Va felicit pt tot si va rog sa-mi dati un sfat. In general, cremele cu unt si galbenus la bain marine mi se taie. Poate din cauza untului. Dumneavoastra ce unt folositi?
Buna Mirela si bine-ai venit pe la mine.Untul trebuie sa aiba un procent mai mare de grasime,sau mai folosesc si margarina rama la cub care nu am patit sa se taie.Crema trebuie sa aibe cam aceeasi temperatura ca si untul pe care-l freci bine inainte de a incorpora crema in el.
Hristos a inviat! Am incercat prajitura Lissa de Paste si mi-a iesit super.O prajitura delicioasa cu gust de cioco alba si capsuni dar si f aspectuoasa.
Adevarat a inviat!
Mirela draga ma bucur ca v-a placut si multumesc ca ai incercat-o ,pupici!
Lily azi am facut nu numai "Coronita cu carne" am facut si aceasta delicioasa prajitura "Lissa" care este tare tare buna si gustoasa.Cred ca mai bine ii spuneai Lily. Mi-a fost frica pentru ca nu am stiut cat sa tin foile la cuptor si pe blog nu am gasit scris cat trebuiesc tinute si imi era teama ca nu va iesi , ti-am lasat mesaj insa nu te-am mai gasit ...stiam ca e ziua Danei si e posibil sa nu te mai gasesc ...asa ca mi-am facut curaj si le-am bagat la cuptor si le-am tinut 15 minute fiecare foaie la fel ca la prajitura "Felii cu crema de capsuni" pe care am facut-o de mai multe ori pt ca e la fel de delicioasa ca si aceasta reteta pt care deasemenea iti multumesc din suflet. Foaia maron mi-a iesit atat de subtire ca imi era teama sa o pun prima asa ca am pus pe cea roz mai intai pt ca au iesit putin mai umflate desi cantitatile sunt la fel ...practic am schimbat putin aranjamentul foilor, insa mare bucurie am avut ca mi-a iesit si aceasta reteta a ta. Tot ce am incercat este sublim. De aceea nu ma opresc in a incerca mereu din bunatatile facute de tine. Am sa iti trimit poze in e-mail ca sa vezi ce minunatii am facut eu azi datorita tie inger drag. Te pup cu drag si iti doresc multa sanatate ca sa ai putere de munca sa faci cat mai multe minunatii de acest gen ca sa ne bucuram si noi de ele.
Cu drag.
Lili, crezi ca prajitura Lissa, ar merge sub forma de tort? Ar iesi destul de inalt? Te pup
..nu stiu ce sa zic...e destul de inalta dar eu consider ca tortul trebuie mai inalt un pic ..doar daca-i mai adaugi o foaie si un rand de crema.
Cat de bine arata.Cred ca este delicioasa.
buna seara .Am nevoie din nou de tine!Nu reusesc sa gasesc budinca de capsuni ,abia am gasit cioco cu capsuni la un magazin cu produse romanesti .si vineri e ziua copilului meu!sPUNE-MI TE ROG CE SA FACCCCC! mersi
Alyna ,se poate inlocui cu oricare alta budinca ...nu stiu ce aveti acolo ,daca nu...poti pune in loc de budinca 3 lg de amidon sau faina si esenta de vanilie sau zahar vanilat.
Buna Lissa am facut si eu aceasta prajitura care este deosebita ca si alte retete ale tale .Te rog ajuta-ma si spune-mi de unde iti cumperi colorantul pt torturi si ustensilele care le folosesti.Te rog sugereazami o reteta cu ness buna.Multumesc te pup pa
Buna,cumpar coloranti si ce am nevoie de pe lumeabasmelor.ro
...poti pune ness in orice crema...de ex 2 oua intregi cu 4 lg de zahar ,2-3 lingurite de ness (dupa gust) le fierbi pe abur si cand se ingroase lasi la racit,amesteci cu un pachet de unt sau cu 200 ml frisca batuta bine, merge foarte bine o crema cu ness cu blat in care pui nuca.
minunata.Ca tot ce faci.Am descoperit bloggul de 2 saptamani si nu ma mai satur de privit.Meriti toate aprecierile si premiile din lume, in special pentru bunavointa si lipsa de egoism de care dai dovada.Am facut un tort dupa indicatiile tale si a iesit ceva de vis.MULTUMESC
CRED CA ESTE O PRAJITURA GROZAVA
BUNA DE TOT
SI ASPECTOASA
SHI NU PREA GREU DE FACUT
+ELENA + , MAMA MEA, FACEA ASTFEL DE PRAJITURI CU FOI , CREME ...ERA EXPERTA IN PRAJITURI ...
MIE NU-MI PLAC CREMELE CU GELATINA ..
CU CE POT INLOCUI GELATINA ?
SANATATE LISSA, PASHTE FERICIT , CU DE TOATE PE MASA , ALATURI DE CEI DRAGI -..
RODICA , ITALIA
stefania_rodica@yahoo.com
multumesc Rodica...sincer nu as sti sa-ti spun cu ce poti inlocui gelatina ,sunt creme care daca nu pui gelatina in ele nu se intaresc...doar daca folosesti cremele cu unt.
Trimiteți un comentariu